Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Muž schvaloval na sociálních sítích čin střelce z Karlovy univerzity. Obvinění už si vyslechl

Desítkami případů schvalování činu střelce z pražské Karlovy univerzity se v posledních dnech zabývají policisté napříč celou republikou. Jednoho takového výtečníka vypátrali i v Tanvaldu na Jablonecku. Čtyřiadvacetiletý muž si už vyslechl obvinění ze spáchání trestného činu.

Muž veřejně na sociálních sítích, v době od 21. do 27, prosince, schvaloval zločin střelce z Filozofické fakulty. „Zločin schvaloval veřejně pod svým profilem na sociálních sítích. Policisté z Obvodního oddělení v Tanvaldě mu ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření ze spáchání přečinu schvalování trestného činu,“ informovala mluvčí Policie ČR Libereckého kraje Dagmar Sochorová.

Nyní muži za tento přečin hrozí vězení až na dobu jednoho roku.

Policisté v rámci celé republiky sledují sociální sítě v souvislosti s útokem na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v Praze, a to ve vztahu ke schvalování, adorování a následování tohoto hrůzného činu. Podle informací, které zveřejnila Policie ČR na síti X ke dni 27. prosince, se v České republice zabývají více než 60 takovými případy a u 30 z nich již znají totožnost konkrétních osob.

Hodnocení článku je 30 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Drbna

Štítky schvalování, útok, Karlova univerzita, sociální sítě, Tanvald, Jablonecko, Liberecký kraj

Muž schvaloval na sociálních sítích čin střelce z Karlovy univerzity. Obvinění už si vyslechl  |  Jablonecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.