Hmyz, trus i mrtvý hlodavec. Inspekce zavřela suterén restaurace ve Frýdštejně

Autoři | Foto Státní zemědělská a potravinářská inspekce

Kvůli výskytu hmyzu, myšího trusu, mrtvých hlodavců a špíně na zemi, stěnách či v regálech uzavřela Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) po úřední kontrole suterén restaurace Kovárna ve Frýdštejně. Tedy prostory, ve kterých docházelo k přípravě pokrmů a polotovarů a sloužily také jako suchý sklad surovin a hrubá přípravna zeleniny. Provozovna jako celek však uzavřena nebyla.

Kontrolu provedli inspektoři SZPI v restauraci Kovárna ve Frýdštejně v pátek 22. května. „Uvnitř zjistili výskyt hmyzu, myšího trusu a mrtvých hlodavců. S ohledem na nepřijatelné hygienické podmínky jsme kontrolované osobě uložili částečný zákaz vztahující se na užívání prostor přípravy pokrmů a polotovarů v suterénu objektu,“ říká mluvčí CZPI Pavel Kopřiva. Zbylá část provozovny může být nadále v provozu.

„Provozovna nebyla také řádně zabezpečená proti vnikání škůdců,“ uzavírá mluvčí CZPI.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Chceš nám něco sdělit?Napiš nám

Napiš do redakce

Pošli nám tip na článek, reakci na daný článek nebo jakoukoliv zpětnou vazbu.

* Soubor není povinné přikládat.
Napište první písmeno abecedy.

Štítky inspekce, kontrola, Frýdštejn, restaurace, potraviny, hlodavci, hmyz

Komentáře

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.

Pošli tip na kulturní akci

Publikace zaslané kulturní či sportovní akce není garantována a vždy o publikaci rozhoduje redakce.
Zasláním tipu do redakce zároveň deklaruji, že mám svolení s užitím fotografie.

* Soubor není povinné přikládat.
Napište první písmeno abecedy.

Odesláním formuláře souhlasím s obchodními podmínkami, etickým kodexem a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.