Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Opilý mladík se vloupal do jídelny. Zanechal hodně stop, ztratil tam i hodinky

Teprve osmnáctiletý mladík má problém. V noci na 1. června se opil a rozhodl se, že se vloupá do jídelny po cestě k domovu. A nebyl to dobrý nápad. Podařilo se mu sice ukrást peníze a stravenky, na místě ale zanechal tolik stop, že policisté už neměli velký problém ho dopadnout.

Před jídelnou vzal dlažební kostku a i s ní vyšplhal po dešťovém svodu na střechu přístavku. Tady rozbil okno a dostal se dovnitř, kde ukradl peníze a stravenky. Pak zmizel.

Ráno ale do provozu dorazili první zaměstnanci a nestačili se divit. „Jakmile muži zákona v doprovodu kriminalistického technika přijeli na místo vloupání, rozběhlo se náročné ohledávání. Hodinky nepatřící nikomu ze zaměstnanců, otisky prstů a množství dalších stop zkušení muži zákona zajistili během několika minut,“ popsal mluvčí policie Vojtěch Robovský.

Pro policisty to znamenalo několik dní práce, zajištěné stopy je pak zavedli k osmnáctiletému mladíkovi. „Jakmile se Liberečan ocitl na policejní služebně, kde byl konfrontován s důkazy, okamžitě se doznal. Hodinky z nevysvětlitelných důvodů na místě ztratil,“ dodal mluvčí.

Za odcizené peníze pak v dalších dnech po vloupání zakoupil mladík modrou sedačku a zbytek, dle svých slov, projedl. „Muži zákona mladíka obvinili ze spáchání přečinu krádež, za což mu v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta,“ uzavřel Robovský.

Celková způsobená škoda přesáhla 20 tisíc korun.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky Policie, vloupání, jídelna, peníze

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opilý mladík se vloupal do jídelny. Zanechal hodně stop, ztratil tam i hodinky  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.