Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Tagy pomaloval celý dům. Policisté poznali písmo, vandala chytili už před dvěma lety

Jeden z domů v Hrádku nad Nisou si před pár dny vybral místní mladík a na mnoha místech ho popsal fixem takzvanými tagy. Policisté ale neměli velkou práci s tím vandala najít. Ten samý totiž měl podobný problém už před dvěma lety.

„Fixem popsal několik oken, vchodových dveří, ale také kryty jističů a další zařízení. Ve volné chvilce tak černými nápisy poškodil majetek v hodnotě přes 63 tisíc korun,“ řekl mluvčí policie Vojtěch Robovský.

Policistům ale písmo vandala bylo povědomé. „Sklon, styl písma a provedení bylo takřka stejné, jako před nějakými dvěma lety, kdy řešili obdobný skutek. A tak již po necelých pěti dnech stanul na služebně devatenáctiletý Liberečan, který byl autorem malůvek z minulosti,“ dodal mluvčí.

Tehdy i nyní se ke všemu přiznal. Podezřelý je z poškození cizí věci. „Za to mu v případě odsouzení může hrozit trest odnětí svobody až na jeden rok,“ uzavřel Robovský.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky Hrádek, vandal, tagy, Hrádek nad Nisou, dům

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tagy pomaloval celý dům. Policisté poznali písmo, vandala chytili už před dvěma lety  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.