Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Hit podzimu je tu. Do Liberce míří pražská Slavia i s exliberečáky

Fotbalový svátek je tu, do Liberce dnes přijede pražská Slavia. Čeká se plný stadion, z Prahy pod Ještěd míří přes tisíc fanoušků sešívaných. Nadprůměrný zájem je i mezi Slovaňáky, na stadionu se tak dá čekat parádní atmosféra. Zápas má výkop v 17 hodin.

Pro Slovan je utkání prestižní z několika důvodů, Slavia je lídrem tabulky, dosud ztratila body pouze ve dvou zápasech. Ještě pikantnější je ale fakt, že hosty vede trenér Trpišovský se svým štábem, který zde dvakrát postoupil do Evropské ligy. Sportovním ředitelem je Jan Nezmar, a v kádru mají slávisté hned několik exlibereckých fotbalistů, například gólmana Koláře, ale i bývalého kapitána Liberce Vladimíra Coufala, Ondřeje Kúdelu, Jana Sýkoru nebo Lukáše Pokorného a půl rok pod Ještědem odehrál i Tomáš Souček.

Ale i Slávisté mají o motivaci postaráno. Plzeň v pátek ztratila na Bohemce a v případě výhry v Liberci se tak pražský tým může na čele tabulky osamostatnit. Hosté budou chtít také upravit poměrně nepříznivou bilanci z utkání v Liberci, v posledních sedmi utkáních tu vyhráli jen jednou.

„Je to obrovsky těžký zápas. V Liberci to navíc pro velké týmy není jednoduché. Sám to znám, šest let jsem tam hrál. Vím, co nás tam čeká. Doufám, že to zvládneme, protože tam potřebujeme naplno bodovat. Pro mě až srdcový zápas,“ řekl pro klubový web Slavie bývalý liberecký kapitán Vladimír Coufal.

Foto: FC Slovan Liberec

Autoři

Štítky Slovan Liberec, Fortuna liga, Slavia, SK Slavia Praha, FC Slovan Liberec, Ještěd, Vladimír Coufal, Evropská liga UEFA, Jan Nezmar, FC Viktoria Plzeň, Ondřej Kúdela, Jan Sýkora, Bohemians 1905

Hit podzimu je tu. Do Liberce míří pražská Slavia i s exliberečáky  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.