Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

FOTO: Rychlý gól i červená pro Mikulu. Slovan v oslabení se Slavií prohrál

Začátek jako z ošklivého snu prožil Slovan proti Slavii. Už ve druhé minutě šla Slavia do vedení, o deset minut později pak dostal Mikula červenou kartu. Slovan se přesto nevzdal, a i když hosté dvakrát trefili břevno, o vyrovnání bojoval do poslední minuty. Slavia v Liberci vyhrála teprve podruhé z posledních osmi zápasů.

Hned ve druhé minutě Mikula hrající stý ligový zápas na hranici vápna zbytečně zatáhl Zmrhala a Slavia kopala nebezpečnou standardku. Míč si vzal Stoch a míč poslal přesnou ranou k pravé tyči bezmocného Nguyena – 0:1.

A ve 12. minutě se stal Mikula opět smutným hrdinou, když se snažil dorážet vyraženou střelu Koláře po přímém kopu Potočného, jenže to s důrazem přehnal a gólmana hostí trefil. To znamenalo druhou žlutou a vyloučení.

V dalších minutách se fotbal pomalu vytratil. Slovan srdnatě bojoval, na útočení ale nebylo dost sil. Slavia hrála trpělivě a čekala na svou šanci. Aktivní byl především Baluta, který na hrotu útoku dělal domácím obráncům problémy.

Tutovka v závěru půle

Tutovku si Slavia vypracovala až v závěru poločasu, kdy Kačaraba odvrátil míč jen k soupeři, ale Stocha po rychlé kombinaci vychytal Nguyen.

Kačaraba se pak chybu snažil napravit perfektním vystihnutím rozehrávky hostí, poté krásně posunul na Ševčíka, toho ale odstavil Ngadeu. A v úplném závěru poločasu po rohu hlavičkoval Kúdela, Nguyen ale jeho pokus vytáhl nad břevno.

Hned na začátku poločasu trefil Baluta krásnou ranou břevno, ale i Liberec konečně výrazně zahrozil. Oršula se vrhl do vápna, udělal kličku stoperovi a pak upadl. Domácím fanouškům se to nelíbilo, sudí Příhoda ale faul neviděl. A rušný začátek druhé půle pokračoval, Hušbauerovi se otevřela levá strana, technickou ranou ale minul.

Střela Breiteho těsně minula

Hra se pak postupně vyrovnala a příležitosti si vypracovali i domácí, nejprve v 65. minutě z rohu vápna přestřelil Ševčík, o čtyři minuty později z pětadvaceti metrů napřáhl Breite a jeho střela lízla levou tyč Kolářovy brány. To opět nastartovalo Slavii, která pak na desítky vteřin přikovala domácí k jeho vápnu, žádnou šanci si ale nevypracovala.

To se změnilo až v 78. minutě. Nguyen vyboxoval míč po rohu jen k Hušbauerovi a ten napálil břevno.

V 82. minutě celý stadion bouřil. Koscelník pronikl do vápna a zdálo se, že ho Bořil jasně fauloval. Sudí Příhoda ale od videorozhodčího dostal pokyn, že o faul se nejednalo.

Drama poté vrcholilo, Slovan se hnal i v deseti za vyrovnáním, pětiminutové nastavení bylo hektické. Slovan měl ještě několik standardek Slavia už ale hubené vedení udržela.

Zsolt Hornyák (Liberec) „Z mé strany obrovské zklamání, ale na druhou stranu obrovský dík mužstvu za skvělý charakter. Trošku mě trápí momenty, které byly v zápase, které ovlivnily výsledek. Samozřejmě byla dobrá hra, dobrý soupeř, oboustranná kvalita. Inkasovali jsme rychlý gól. Teď jsme se podívali na některé momenty. Z mého pohledu dost přísné vyloučení Mikuly, protože byl strčený obráncem do gólmana, uklouznul. Poprvé jsem to nemohl posoudit, ale když jsem se teď podíval, jednoznačně si nemyslím, že to bylo na červenou kartu. Pak byl ještě jeden sporný moment v zápase a to byla ta penalta. Já se ptal svého hráče po zápase. Vím, že Koscelník nelže, je to čestný člověk a řekl mi, že mu jednoznačně brnkli po noze a spadl. Stačí mi jeho názor. Nebylo to posouzené jako penalta, o to víc mě to mrzí. Chtěl bych vyzdvihnout hlavně čestnost a bojovnost od mých hráčů, kteří fakt bojovali za Slovan. Roman Potočný hrál od poločasu s třemi stehy v noze. Bohužel výsledek nebyl pro nás pozitivní. Samozřejmě klobouk dolů před Slavií, nadupané mužstvo, ale čekal jsem kvalitnější hru. Myslel jsem, že nás převálcují. Bojovali jsme, jen o vlásek jsme nedosáhli na remízu, kterou bychom si za bojovnost zasloužili."

Jindřich Trpišovský (Slavia) „Největší spokojenost je s tím, že jsme to zvládli tříbodově. Tady v Liberci je složité tři body odvézt, vždy to hodně bolí, stojí to hodně sil a musíte přidat i nějakou kvalitu. Ale to je asi tak z toho pozitivního jedno z mála, co můžeme říct. Paradoxně jsme nejlepší fotbal hráli v momentě, kdy se hrálo 11 na 11. Byli jsme hodně aktivní v začátku, z toho jsem si vytvořili nějaké situace a dostali jsme se do vedení. Paradoxně v momentě, kdy šli domácí do deseti, náš výkon se s postupem času zhoršoval. Místo toho, abychom přidali druhý gól a uklidnili se, tak jsme poztráceli některé míče. Navíc jsme zase opětovně neproměnili některé vyložené šance. Ať už jsme byli sami před brankáře, nebo dvakrát trefili břevno. Takže z toho byly nervy až do konce. Domácí hráli velmi náročně, vydrželi běhat do poslední minuty, napadali nás a stal se z toho v podstatě boj muže proti muži. Celkově jsou to strašně cenné body do tabulky, Liberec se zlepšuje. Ale měli jsme si s tou přesilovkou stejně jako v Ostravě poradit líp."

Slovan Liberec - Slavia Praha 0:1 (0:1)

Branka: 3. Stoch. Žluté karty: 2. Mikula, 17. Kačaraba - 29. Souček, 39. Traoré, 57. Kúdela, 64. Bořil, 74. Ngadeu, 90+1. Kolář, 90+3. Frydrych, 90+4. Zmrhal. Červené karty: 12. Mikula. Rozhodčí: Příhoda - Paták, Černý. Diváci: 8875

FC Slovan Liberec: Nguyen - Mikula, Kačaraba, Karafiát, Kerbr (63. Aarons) - Potočný, Breite (C), Ševčík, Hybš (21. Koscelník) - Oscar - Oršula (72. Mashike)
SK Slavia Praha: Kolář - Coufal, Kúdela, Ngadeu, Bořil - Souček, Hušbauer (C) - Stoch (90. Frydrych), Traoré (46. Mešanovič), Zmrhal - Baluta (72. Olayinka)

Slovan - Slavia (21. října 2018)

Neděle, 21. října 2018, 18:39

Slovan - Slavia (20. října 2018)
Slovan - Slavia (20. října 2018)

Autoři | Foto Lubomír Krongaiger

Štítky Slovan Liberec, Fortuna liga, Slavia, SK Slavia Praha, FC Slovan Liberec, červená karta, Roman Potočný, Jindřich Trpišovský, Zsolt Hornyák

FOTO: Rychlý gól i červená pro Mikulu. Slovan v oslabení se Slavií prohrál  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.