Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Na partnera útočila nožem, stromeček vyhodila z okna. Žena skončila v poutech

Předvánoční stres v kombinaci s alkoholem vyhrotil ve čtvrtek večer situaci v jednom z libereckých paneláků. Hádka skončila fyzickým napadením s nožem, demolováním zařízení bytu i vyhozením stromečku z okna.

Hádka začala už cestou z restaurace, doma pak vše vyvrcholilo. Osmatřicetiletá žena nejprve svého o pět let staršího partnera napadla pěstmi, pak se ale vydala do kuchyně pro nůž. „Partnerovi rychle došlo, že v takovémto okamžiku nemá šanci jakkoli zvrátit běh událostí ve svůj prospěch. V úvahu přicházelo jediné. Prchnout. Útěkem pravděpodobně předešel dalším šrámům a mimo jiné přivolal na místo muže zákona,“ popsal mluvčí policie Vojtěch Robovský.

Žena si ale vztek vybila na vybavení bytu, které demolovala a neušel před ní ani vánoční stromeček, který vyhodila z okna. Nakonec zaútočila i na strážníky, kteří na místo dorazili. „Když hlídka městské policie ženu zkoušela u dveří bytu ženu uklidnit, sklízela nadávky a vulgarity. Situace vyvrcholila i fyzickou agresivitou vůči strážníkům. Strážníci museli zakročit a v poutech dotyčnou předali Policii České republiky,“ řekla mluvčí strážníků Daniela Bušková.

Policisté pak ženu převezli do cely, kde jí dali dýchnout – přístroj ukázal 2,1 promile. „Následujícího dne zahájil policejní komisař trestní stíhání agresorky, jako obviněné ze spáchání přečinu nebezpečné vyhrožování. Té tak v případě odsouzení může hrozit trest odnětí svobody až na tři léta,“ uzavřel Robovský.

Autoři | Foto MP Liberec

Štítky Policie, Městská policie, napadení, Vánoce, okno, Česko

Na partnera útočila nožem, stromeček vyhodila z okna. Žena skončila v poutech  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.