Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Oháněli se šavlí a učili se novým technikám, seminář liberecké Systemy byl opět úspěšný

Seminář bojového umění na sklonku roku připomněl nejen založení klubu Systema RMA Liberec, ale i sto let od založení republiky. Účastníci si vyzkoušeli cvičení za využití šavle i práci s těžištěm.

V Liberci se bojové umění Systema cvičí oficiálně již od roku 2013, kdy byl klub Systema RMA Liberec založen. Trenéři klubu jsou přímými žáky hl. instruktora tohoto stylu pana Sýkory, jež importoval tento bojový styl z Ruska. Letos, již popáté, se konal seminář Systemy v Liberci pod vedením právě víše uvedeného pana Davida Sýkory.

Letošní seminář se nesl v duchu nejen oslav pěti let existence libereckého klubu, ale též i oslav u příležitosti staletého jubilea republiky. Oproti minulým létům při slavnostním zahájení semináře zazněla státní hymna, která hrála na po úvodním slovu pořadatelů a minutě ticha za nedávno padlé vojáky a též již zesnulé kamarády z dalších ozbrojených složek.

„Vzhledem ke skutečnosti, že systema je bojové umění, které je využíváno speciálními jednotkami, ale též i vybranými ozbrojenými složkami ČR, máme úzký vztah k těmto lidem. Proto jsme si připomněli jejich památku minutou ticha a tak jim vzdali hold a poděkování. Přece jenom je nutné si uvědomit, že žijeme v klidné a bezpečné zemi. Právě díky těmto lidem,“ uvedl hlavní pořadatel a předseda liberecké systemy Martin Rethy.

Téma semináře bylo zacíleno na přízemní akrobacii aplikovanou ve volném zápase a využití „tečky“, neboli těžiště v boji… Též nechybělo ani několik technik, které si mohli účastníci vyzkoušet v modelových situacích, nebo cvičení za využití šavle. „Samozřejmě celou akcí se nesla skvělá a přátelská atmosféra, o to lepší je celkový prožitek z cvičení.  Jednoduše taková odměna pro nás pořadatele,“ dodal Martin Rethy.

David Sýkora, prezident asociace Czech Republic s potěšením na závěr celé akce dodal: „Jsem rád, že tradice tohoto semináře na závěr roku, spojeného s hodnocením, plánování roku dalšího, ale i přátelského setkání a skvělého pohoštění v podobě rautu, pokračuje bez přerušení a graduje na kvalitě.“

Tisková zpráva

Foto Systema RMA Liberec

Štítky systema, seminář, bojové umění, Liberec, bojová umění, Česko, Rusko, technika

Oháněli se šavlí a učili se novým technikám, seminář liberecké Systemy byl opět úspěšný  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.