Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Slovan čeká na posily. Finalizujeme jednání se dvěma hráči, řekl sportovní ředitel Koukal

Původně chtěl mít trenér Hornyák dva nové hráče v kádru už v pátečním utkání s Neugersdorfem. To se nepovedlo, sportovní ředitel Zdeněk Koukal ale prozradil, že jednání jsou ve finální fázi. Mělo by jít o tvořivého záložníka a hrotového útočníka.

Nový záložník by měl nahradit Petra Ševčíka, který přestoupil do Slavie. „Petr Ševčík byl hráčem, který naskočil v létě do sestavy a začal stabilně hrát, předváděl výborné výkony a táhl naše mužstvo. Hráčům kolem něj se dařilo, i proto přicházel zájem od klubů, jako je Slavia či Sparta,” řekl Zdeněk Koukal. Podle něj byla nabídka v rámci ligy nadstandardní a tak ho klub pustil.

Jednání jsou ve finále

Klub také jedná s hrotovým útočníkem, který by měl vylepšít produktivitu týmu, který na podzim v devatenácti utkáních nastřílel pouhých sedmnáct gólů. „Je pravda, že se snažíme intenzivně získat na tyto posty nové hráče, abychom zvýšili konkurenci a kvalitu celého mužstva. V těchto dnech finalizujeme jednání s dvěma hráči, kteří by měli náš tým posílit. Pokud to dobře dopadne, budeme o tom fanoušky hned informovat,” dodal sportovní ředitel.

Slovan tak nejspíš opustí jeden z nynějších útočníků. Slovan totiž přivedl i Chorvata Musu, a tak by měl i s případnou posilou pět útočníků. Černý Petr tak nejspíš padne na Elvise. „Chceme u něj větší herní vytížení. Momentálně jednáme s jedním klubem, který o něj projevil zájem, o půlročním hostování,” prozradil Koukal.

Návrat Aaronse? Mimo možnosti

Spekulovalo se také o možném návratu Aaronse, to je ale podle Koukala mimo možnosti klubu. Slovan opustili i zkušení Kerbr s Hladkým, kterým v létě končila smlouva a klub tak za ně dostal alepoň nejaké odstupné.

Do A-týmu se dostali odchovanci Lehoczki a Vrabec. „Jsem strašně rád, že jsme našli mezi juniory takové hráče. I ostatní mají otevřené dveře, což se týká například Gembického a dalších několika hráčů,” doplnil.

Autoři | Foto FC Slovan Liberec

Štítky Slovan Liberec, příprava, posily, Zdeněk Koukal, Neugersdorf, Petr Ševčík

Slovan čeká na posily. Finalizujeme jednání se dvěma hráči, řekl sportovní ředitel Koukal  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.