Počasí dnes20 °C, zítra17 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Liberecký zastupitel Jiří Šolc je možná nejvyšším politikem světa

Jiří Šolc, liberecký náměstek primátora pro technickou správu města a informační technologie, měří neuvěřitelných 214 centimetrů.

Liberecký náměstek primátora Jiří Šolc je o šest centimetrů vyšší než newyorský radní Robert Cornegy, který byl na ceremoniálu v manhattanské radnici označen za nejvyššího politika světa. Šolc má poslední míru 214 centimetrů. „I když jak stárnu, tak jsem možná menší, ale 213 centimetrů mít budu,“ řekl.

Zastupitel newyorské části Brooklyn měří podle agentury AP 208 centimetrů a jeho primát potvrdil Guinnessův certifikát světových rekordů přiznaný letos v lednu. Šolc certifikát nikterak rozporovat nechystá. „O tom neuvažuji. Z té své výšky jsem nikdy Cirkus Humberto dělat nechtěl. To mi přijde běžné a normální, příroda tomu tak chtěla. Naopak člověk by se měl prezentovat třeba prací nebo něčím jiným, co umí,“ uvedl.

Oceňuje ale současné prostory historické radnice, v níž teď pracuje. „Normální běžná stavební norma 1,97 metru, to je problém. Tam si musím dávat pozor, tady ne. To je krásná stavba po naších předcích, tady jsou dveře velkorysé a 2,5 metru do výšky mají i kanceláře,“ dodal jedenačtyřicetiletý liberecký politik.

Před lety v rozhovoru pro ČTK Šolc řekl, že už jako novorozeně byl spíš větší, měřil 53 centimetrů a vážil 4,4 kilogramu. Jako mladý muž začal mít problémy s oblečením, protože v takové velikosti si prakticky nemohl nic koupit v konfekci. Obleky si tak vždycky dával šít. A postel musí mít udělanou na míru.

Autoři | Foto starostoveprolibere.cz

Štítky Jiří Šolc, zastupitel, Liberec, výška, Robert Cornegy, Cirkus Humberto, Brooklyn

Liberecký zastupitel Jiří Šolc je možná nejvyšším politikem světa  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.