Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

FOTO, VIDEO: Radary v akci. Policisté dnes měří, vytipovali sedm desítek míst

Vydali jste se dnes někam autem? Pak jste s pravděpodobností hraničící s jistotou potkali policejní hlídku. Policisté totiž mají dnes velkou akci zaměřenou na překračování rychlosti s názvem Speed Marathon. Dopoledne tak měřili třeba v Liberci u Litesu.

Od deseti hodin dopoledne se měřilo třeba ve směru od Krásné Studánky do Liberce v Hejnické ulici. Hlídka pak řidiče zastavovala u Litesu. Za zhruba čtřičtvrtě hodinu to byla asi desítka řidičů, kteří překročili rychlost. Je tu padesátka, Hejnická ulice přitom svádí k rychlejší jízdě. „Jezdím tu pravidelně, na tachometru mám šedesátku, to přiznávám. Je to tu rovné, z kopečka, nepřijde mi to jako nebezpečné místo,” řekla jedna z řidiček, která zaplatila pokutu dvě tě korun přímo na místě. „Za čtrnáct let, co jezdím, mě hlídka zkontrolovala podruhé,” dodala.

Policisté nestaví každé auto, které překročí rychlost, radary mají nastavené z tolerancí do čtyř kilometrů, přihlížejí také k tomu, na jekém místě měří. „Zvažujeme, zda se na místě pohybují chodci a jestli je provoz pro motorová vozidla oddělený od provozu pro pěší, tedy že by tu byly chodníky. Žádné chodníky tu nejsou, takže ho můžeme považovat za nebezpečné,” vysvětlil Jan Frieser z odboru služby dopravní policie Krajského ředitelství policie Libereckého kraje.

Akce Speed Marathon probíhá po celou středu. Policisté vytipovali 68 míst, mezi nimiž se pohybují. S výběrem jim pomohla veřejnost. „Přišlo nám 282 relevantních míst, vybrali jsme 68, na kterých se měří a pohybují se po nich hlídky,” dodal.

Podle něj lidé zvolili i taková místa, na kterých se měřit nedá, policisté tak ze seznamu vyřadili například Tanvaldský Špičák nebo Libereckou výšinu. Jinak se ale v drtivé většině tipy lidí shodují s místy, kde už policisté normálně měří.

Autoři | Foto

Štítky Speed marathon, Policie, rychlost, měření, Liberec, Liberec XXXI-Krásná Studánka

FOTO, VIDEO: Radary v akci. Policisté dnes měří, vytipovali sedm desítek míst  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.