Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Špatná koncovka připravila Slovan o body. Liberec padl s Plzní 0:2

Fotbalisté Slovanu přivítali ve 4. kole nadstavbové části Fortuna:ligy Plzeň. I přes to, že byli lepším týmem, tak je opět zradila koncovka a po velké bitvě s Viktorkou prohráli 0:2.

Liberečtí fotbalisté nevstoupili do zápasu vůbec dobře. Po velké chybě v obraně se v 9. minutě dostal k míči Tomáš Hařava a dokonale mířenou ránou vymetl horní růžek domácí svatyně.

Paradoxně ale inkasovaná branka Slovan nakopla. Domácí se herně zvedli, trávili většinu času na útočné polovině a tvořili si velké šance. V té největší byl Musa, který ve 32. minutě z velmi dobré pozice přestřelil bránu. Stejný hráč měl si vypracoval v první půle ještě dvě velké příležitosti ale neuspěl ani v jedné. Do kabin se tak šlo za stavu 0:1.

V podobném tempu pokračoval i druhý poločas. Plzeň se zaěřila především na defenzívu a snažila se hrozit jen z brejkových situací. Domácí naopak zvyšovali svůj tlak a hnali se za kýženým vyrovnáním. V 74. minutě byl v dobré pozici Micovčák, nicméně jeho ránu dokázali obránci Plzně zablokovat.

V 89. minutě fauloval v šestnáctce Oscar a následnou penaltu zužitkoval Hrošovský, který tak zpečetil vítězství Plzně na 2:0.

Zsolt Hornyák (trenér Liberce) „Bohužel vstoupili jsme do těžkého zápasu velmi průměrně a bojácně. Z toho pramenila hrubá chyba při bránění a Plzeň z toho dala vedoucí gól. Potom jsme tvrdili muziku my, ale nemůžeme si dovolit takový výpadek jako prvních dvacet minut. Z mých hráčů šel strach, nevím, jestli strach o výsledek. Plzeň je kvalitní mužstvo, ale i někteří zkušení hráči ten úvod vůbec nezvládli, bylo tam dneska strašně moc podprůměrných výkonů. Přesto jsme dokázali dostat Plzeň pod tlak. Velmi nám chyběl ten úvodní tlak a pohyb po krajích, hlavně Pešek a Potočný. Když jsme se dostali do hry, byli jsme i nebezpeční. Bohužel efektivita je další věc, která nás celou sezonu trápí. Ten systém je v pořádku, hrajeme vysoký presink. Ale musíme mít kvalitu. Dneska bylo jasně vidět, co znamená Libor Kozák pro mužstvo. Největší problém Liberce jsou rozdíloví hráči."

Pavel Vrba (trenér Plzně) „My jsme uhráli obrovský počet bodů, který jsme neuhráli ani v minulé sezoně. Z mého pohledu budu tu sezonu hodnotit jako úspěšnou. Prostě se stalo, že Slavia hrála výjimečnou sezonu. Samozřejmě nás to mrzí, ale na druhou stranu respektujme i to, že Slavia hrála výjimečně dobře, neztrácela body a uhrála titul, který ji právem patří. My musíme udělat všechno proto, abychom třeba v příští sezoně byli lepší my. Do dnešního zápasu jsme vstoupili velice dobře. Prvních 25 minut to byl fotbal, který jsme chtěli hrát. Měli jsme držení míče, dali jsme gól. Je pravda, že v závěru prvního poločasu Liberec převzal aktivitu a několikrát jsme možná měli i štěstí, když tam dvakrát hlavičkovali těsně vedle a mohli vyrovnat. Druhý poločas zase Liberec dobýval naši dobře organizovanou obranu, ale my si s tím poradili lépe než v závěru prvního poločasu, protože jsme Liberec pustili snad do jedné stoprocentní příležitosti. Ale my měli brejkové situace a mohli rozhodnout zápas dřív. Příležitost přišla a vyhráli jsme s velice dobrým soupeřem."

FC Slovan Liberec - FC Viktoria Plzeň 0:2 (0:1)

Branky: 7. Hořava, 80. Hrošovský (Kayamba) Karty: 59. Musa (LIB) – 53. Pernica (PLZ), 56. J. Kopic (PLZ), 68. Řezník (PLZ), 72. Hořava (PLZ). Rozhodčí: Franěk – Kříž, Kotalík. Diváci: 4488

FC Slovan Liberec: Nguyen – Fukala, Kačaraba, Mara, Hybš – Breite (C), Oscar – Potočný (70. Micovčák), Sýkora, Pešek (46. Koscelník) – Musa (64. Pázler). 

Autoři | Foto Slovan Liberec

Štítky FC Slovan Liberec, FC Viktoria Plzeň, 1. česká fotbalová liga, SK Slavia Praha, Libor Kozák, Pavel Vrba, Zsolt Hornyák

Špatná koncovka připravila Slovan o body. Liberec padl s Plzní 0:2  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.