Počasí dnes4 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Kostely se večer otevírají veřejnosti. Jen v Liberci jich bude dvanáct

Další ročník akce Noc kostelů připadá právě na dnešek. Po celé zemi se otevřou sakrální památky a motlitebny, v Liberci mohou lidé navštívit dvanáct míst. Připravený je také doprovodný program.

Zřejmě nejširší program je připraven v kostele sv. Antonína Velikého, kde je výstava obrazů, chystá se ochutnávka mešních vín, zahraje komorní orchestr a zazpívají i dva sbory. 

Jen o kousek dál, v kostele Nalezení svatého Kříže bude otevřena zahrada s křížovou cestou, zahraje komorní orchestr a uslyšíte i kostelní varhany.

A otevřený bude i Červený kostel na Perštýně, kde bude výstava Bible, komentovaná prohlídka kostela a vstup na ochoz věže.

Otevřena ale budou i další místa, další informace a program najdete na webu nockostelu.cz. V celém Libereckém kraji bude otevřeno 60 památek.

Noc kostelů Liberec

kostel sv. Antonína Velikého, modlitebna Bratrské jednoty baptistů, modlitebna Českobratrské církve evangelické, kostel Sv. Antonína Paduánského, kostel Nalezení svatého Kříže, modlitebna Církve československé husitské, Červený kostel, kostel sv. Vojtěcha, kostel sv. Jana Křtitele, kostel sv. Bonifáce, kaple Vzkříšení, kostel Nejsv. Trojice

Autoři | Foto Město Liberec

Štítky Noc kostelů, kostel, Liberec, památky, Antonín Veliký, Svatý Kříž, Červený kostel, Bible, Antonín z Padovy, Bratrská jednota baptistů v Česku, Jan Křtitel

Kostely se večer otevírají veřejnosti. Jen v Liberci jich bude dvanáct  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.