Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Liberecká ZOO má nově své vlastní kino, dozvíte se v něm spoustu informací o zvířatech

Liberecká Zoo se může pochlubit jedinečnou novinkou - kinem. Nové trháky tam ale nečekejte, budou se zde promítat dokumenty o zdejších zvířatech i projektech, která sahají za hranice Česka.

Liberecká zoo přestavěla bývalou vnitřní ubikaci asijských jelínků muntžaků malých či australských pštrosů emu na takzvané ZooKino. V době otevření zahrady tam promítá zdarma přírodopisné dokumenty o chovaných zvířatech či o terénních projektech liberecké zoo ve světě. V tiskové zprávě o tom dnes informovala mluvčí zoo Barbara Tesařová.

ZooKino se nachází v horní části areálu u výběhu koní Převalského. Vybaveno je velkoplošnou obrazovkou, ovládacím panelem s nabídkou filmů a sezením pro dvě desítky diváků. „Cílem ZooKina je nejen zvýšit atraktivitu areálu zahrady, ale především ukázat návštěvníkům, že zoo už nejsou pouhými centry odpočinku a zábavy, ale především ochranářskými institucemi, které se významně podílí na záchraně ohrožených druhů i v jejich přirozeném prostředí na různých místech naší planety,“ uvedl ředitel zoo David Nejedlo.

Filmovou databázi v kině bude zoo pravidelně obměňovat. „Zájemci si nyní mohou vybrat ze sedmi různých přírodovědných dokumentů o ochraně přírody, na jejichž vzniku se zoo sama podílela,“ uvedla Barbara Tesařová. V nabídce jsou například díly ze série Češi zachraňují s průvodcem a moderátorem Danem Bártou, dokument o krmení a výživě zvířat v liberecké zoo nebo video mapující ochranářské aktivity liberecké zoo v Indonésii. Pro malé děti je připraven krátký animovaný příběh o životě a osudu asijských zpěvných ptáků s názvem Ztichlý les.

Prostory ZooKina využijí také lektoři Střediska ekologické výchovy DIVIZNA při svých vzdělávacích programech pro děti i při komentovaných prohlídkách pro veřejnost. Podle Tesařové zde zoo také plánuje pořádání besed s českými přírodovědci a ochránci přírody.

Autoři | Foto Zoo Liberec

Štítky zoo, kino, Liberec, film, zoologická zahrada, Česko, Dan Bárta, projekt, Indonésie

Liberecká ZOO má nově své vlastní kino, dozvíte se v něm spoustu informací o zvířatech  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.