Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

FOTO: Šnečí invaze na Šalďáku, veselé sošky se tam ale dlouho neohřály

Nejeden Liberečák procházející nebo projíždějící po Šalďáku si všiml, že na ostrůvcích na křižovatce se objevilo nenápadné umělecké dílko, malí šnečci. Lidi sice drobné sošky potěšily a pobavily, město je ale zlikvidovalo.

Kdo se o oživení a barevné zpestření zasloužil, není jasné. Reakce na sociálních sítích jsou ale vesměs pozitivní. „Dnes jsem na ně koukala, jsou super,“ komentovala Michaela. „Taky jsme je dnes chválili, jsou moc roztomilí a udělají radost,“ reagovala Jitka

Našly se ale i takové komentáře, které upozorňovaly, že by šneci mohli odvádět pozornost řidičů a zavinit dopravní nehodu. „Jo super kravina. Věřím, že zanedlouho bude ťukanec. Každý na to bude čumět,“ napsal Petr. Ať tak či onak, kdo šnečky vytvořil, se ale už asi nedozvíme. A kdo je neviděl, už je ani neuvidí.

Radnice je totiž nechala odstranit. „Kolegové z Odboru správy veřejného majetku odstranili předměty na dvou ostrůvcích přechodu pro chodce na Šaldově náměstí,“ řekla mluvčí města Jana Kodymová. Důvodem k odstranění bylo znečištění komunikace.

Foto FB/Radka Kahlová, Eva Kotyzová

Štítky Liberec, šneci, Šalďák, soška, invaze, ostrůvek

FOTO: Šnečí invaze na Šalďáku, veselé sošky se tam ale dlouho neohřály  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.