Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Hokejbalový turnaj o pohár primátora Liberce vyhráli slovenští Gajary Flames. Výtěžek jde na popálené děti

I když má liberecký hokejbal velký sen v podobě nového hřiště s parametry na hraní ligových soutěží, nyní šel stranou. Výtěžek z víkendového turnaje O pohár primátora Liberce šel totiž na organizaci pomáhající dětem po úrazu popálením.

Do libereckého Františkova se na třetí ročník turnaje sjelo osm týmů, kromě libereckých i z Kladna, Mostu, ale i ze Slovenska. Do finále se nakonec dostal loňský vítěz Nordic Most a slovenští Gajary Flames. A právě slovenský tým nakonec turnaj ovládl.


Turnaj měl ale letos velký přesah. Celý výtěžek z něj totiž šel organizaci Avalone, která pomáhá dětem po úrazu popálení. Děti s takovým úrazem se původně měly přijít na turnaj podívat, rychle ale vznikl nápad o pomoci. „Řekli jsme si tedy, že půjde stranou veškerá naše touha po hřišti, ale pomůžeme těm, co to potřebují více než my. Navýšili jsme startovné a sehnali jsme sponzory, kteří nám vybavili stánek s občerstvením, tudíž jsme mohli výtěžek umocnit,“ popsal jeden z organizátorů turnaje Jiří Dušek.

Nakonec se vybralo 22500 korun a Avalone díky tomu může zajistit preventivní program PÁLÍ! Pro pět set dětí z libereckých škol. „Přednášejí i děti, kteří to v životě už nikdy mít lehké nebudou, ale bojují, jak se dá  jejich odvahu bych chtěl mít,“ dodal Dušek.


Hokejbal v Liberci je stále na vzestupu, hraje se místní liga, vznikl i dětský tým. Vše ale naráží na jeden problém, hokejbalisté nemají hřiště, na kterém se dají hrát ligové soutěže. „Sportů je v Liberci hrozně moc a hokejbal v tomto kraji nemá takovou tradici jako v jiných krajích, na to nejspíše doplácíme,“ myslí si Dušek.

Avalone: Je to pro nás o to silnější, že hokejbalisté odsunuli touhu po vlastním hřišti

Liberečtí hokejbalisti pomohli dětem po úrazu popálením a zajistili svým ohromným finančním darem preventivní program PÁLÍ! pro více jak 500 dětí v libereckých školách.

Silní, drsní, chlapi, ostřílení z bojů, dříči. A přesto jim není pomoc dětem po úrazu a ochrana dětí zdravých, cizí. A jdou do ní naplno a ještě víc. Jako do všech svých bojů. 

K naší kampani PÁLÍ! NÁS TO TAKY se přidali v květnu 2019. Od té doby s námi bojují proti úrazům popálením a šíří prevenci.

Dne 10. 8. 2019 nás, včetně dětí po popáleninovém úrazu, pozvali na Hokejbalový turnaj o pohár primátora města 2019. Pozvání jsme s nadšením přijali. A těšili jsme se na ukázky bojů hokejbalových.

Hokejbalisté nás dojali hned po příjezdu krásným přivítáním, výborným pohoštěním a svou srdečností a zájmem. A ohromili a rozslzeli chvíli poté. A to finančním darem ve výši 22.800,- Kč. Tyto finance použijeme k rožšíření našeho preventivního programu PÁLÍ! do libereckých škol, k více než 500 dětem. Ochráníme tím společně několik dětí od úrazů popálením, nepředstavitelné bolesti a strašných celoživotních následků. 

Tento dar je o to silnější, že hokejbalisté i když touží po svém novém hřišti, tak tuto touhu odsunuli a řekli si: „Pomůžeme těm, co to potřebují více než my!"

Autoři | Foto Hokejbalový spolek Liberec

Štítky hokejbal, turnaj, Liberec, primátor, hokejbalista, Avalon, Slovensko, Kladno, Most, Františkov (Velké Kunětice)

Hokejbalový turnaj o pohár primátora Liberce vyhráli slovenští Gajary Flames. Výtěžek jde na popálené děti  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.