Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

V sobotu se bude mezi kynology bojovat v 38. ročníku soutěže O liberecký pohár

V sobotu se koná už 38. ročník soutěže psů O liberecký pohár. Která je zároveň memoriálem Josefa Velechovského a Rudolfa Bárty.

Akci pořádá Kynologický klub Liberec - Pavlovice, za jehož vznikem stojí právě Josef Velechovský a Rudolf Bárta. „Již čtrnáctým rokem je soutěž i memoriálem Josefa Velechovského a Rudolfa Bárty. Jsou to jedni ze zakládajících členů našeho klubu a poválečné kynologie na Liberecku vůbec. Tímto jim alespoň chceme vzdát čest a dík za to, co zde vybudovali a jak se zasloužili o rozvoj kynologie na Liberecku,“ říká předseda klubu Jiří Kolář.

Pokud vás kynologie baví a zajímá, můžete se přijít od 9 hodin podívat, jak budou kynologové se svými chlupáči úspěšní v disciplínách poslušnost a obrana. „Závodit se bude v kategorii ZZO pro nejmladší psy, kategorii ZM pro mladé psy, ZVV 1 pro zkušenější psy a kategorii ZVV 2 pro ty nejzkušenější dle Národního zkušebního řádu,“ dodal Kolář. A nebude chybět ani velmi populární soutěž družstev mezi jednotlivými kynologickými kluby.

A kde případně zázemí soutěže najdete? Soutěž O liberecký pohár se koná v areálu klubu, který se nachází v Pavlovicích za Kauflandem, ul. Na Mlýnku 871. Spojení MHD č. 12 – zastávka Kaufland,  nebo MHD č. 14 – zastávka Polní. Vstupné je zdarma.

Autoři | Foto archiv Jiřího Koláře

Štítky kynologové, O liberecký pohár, soutěž, Rudolf Bárta, pes, Jiří Kolář, Kaufland, Liberecký kraj, Pavlovice, Liberec

V sobotu se bude mezi kynology bojovat v 38. ročníku soutěže O liberecký pohár  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.