Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Titul Mistryně ČR míří opět do Liberce. Nejlepší žákovskou skokankou na lyžích je Natálie Nejedlová

Ve Frenštátu pod Radhoštěm byl v neděli ukončen čtyřdílný seriál letního mistrovství České republiky žáků a žaček ve skocích na lyžích. Nejprve se skákalo v Lomnici nad Popelkou, poté v Desné, třetí závod proběhl v Rožnově pod Radhoštěm a finále ve Frenštátu pod Radhoštěm. Z těchto čtyř závodů se do výsledného pořadí počítaly vždy tři nejlepší výsledky.

I přestože Natálie byla favoritkou, situace se značně zkomplikovala. Mladá skokanka z Liberce si den před předposledním závodem uvodila zranění pravého kolene. Při pátečním tréninku ve Frenštátu nedobrzdila svůj skok a ochranné sítě jí vymrštily až do dvou metrů hlubokého stromy porostlého srázu, který je za krátkou dojezdovou plochou. V ten okamžik nebylo jasné, jestli se mladá závodnice postaví na start posledních dvou závodů. Díky velké odhodlanosti mladé skokanky a profesionálního přístupu trenérů Věchta a Jirotky, kteří ji poskytli maximální možnou zdravotní péči, Natálie nastoupila s velkými bolestmi do obou závodů. V sobotním závodě v Rožnově liberecká závodnice obsadila o pouhou 0,1 až druhé místo.

Tím bylo postaráno o napínavý souboj mezi děvčaty, jelikož o vítězku MČR musel rozhodnout až nedělní finální závod ve Frenštátu. S otokem, s bolestí kolena a se strachem z krátké  dojezdové části skokanského můstku, Natálie Nejedlová nedala svým soupeřkám šanci. Tento závod vyhrála o více jak 20 bodů před oddílovou kolegyní Terezou Sadvarovou a Julií Ošmerovou z Nového Města na Moravě a bylo jasné, že Natálie Nejedlová obhájí titul Mistryně České republiky. V této kategorii se na stupně vítězů postavila již zmiňovaná skokanka z SK Ještěd Tereza Sadvarová, která celkově obsadil 3. místo a stal se tak druhou vícemistryní České republiky. 

Tímto Natálie Nejedlová z SK Ještěd od roku 2018 natáhla svou šňůru neporazitelnosti. Vítězka letního MČR 2018, zimního MČR 2019, vítězka Beskydského turné a nyní vítězka MČR ve skoku i v severské kombinaci 2019. Pro zajímavost ještě můžeme uvést, že Natálie se v zimní sezóně zúčastnila žákovského Turné čtyř můstků v Rusku, kde obsadila celkově 14. místo a na neoficiálním letním Mistrovství světa žáků v Ruhpoldingu 6.místo.

Liberecký oddíl skoku na lyžích a severské kombinace má i nadějné juniorky. V sobotu v Rožnově se konal i závod RKZ v severské kombinaci. Jednalo se o závod juniorek. Karolína Sadvarová z SK Ještěd vyhrála skokanskou i běžeckou část a obsadila 1.místo. 

Autoři | Foto SK Ještěd

Štítky Natálie Nejedlová, skoky na lyžích, sk ještěd, Česko, Frenštát pod Radhoštěm, Liberec, Rožnov pod Radhoštěm, Lomnice nad Popelkou, Desná, severská kombinace, Ještěd, Turné čtyř můstků, Rusko

Titul Mistryně ČR míří opět do Liberce. Nejlepší žákovskou skokankou na lyžích je Natálie Nejedlová  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.