Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Frýdlantský starosta reagoval na video týkající se tragické nehody. Chci prošetřit OSPOD, řekl

Tragická nehoda, která si v pátek vyžádala tři životy, zasáhla tisíce lidí. Událost byla o to smutnější, že při ní zahynuly dvě malé děti. V uplynulých dnech jsme vás informovali o videu, které natočila dcera zemřelé ženy. A právě na prohlášení dcery v příspěvku reaguje starosta Frýdlantu Dan Ramzer.

Video se na po sociálních sítích šíří jako lavina a vyvolává silné reakce. A jak je v současnosti dobrým zvykem, lidé vynáší někdy horlivé soudy o tom, co celé tragické události předcházelo. Dívka ve videu popisovala, jak postupovaly úřady v nelehké rodinné situaci, kde podle dívky byly její sestry týrané a manipulované.

„Soudní spory byly minulý pátek uzavřeny s rozhodnutím o svěření holčiček do péče otčímovi, ovšem OSPOD a SVP trvaly na svých výpovědích ve prospěch matce, i přes všechny znalecké psychologické a psychiatrické posudky, kde bylo jasně odborníky napsáno, že děti jsou psychicky týrané a manipulovaného ze strany mámy. O detailech týrání se zmiňovat nebudu,“ sdělila dívka ve videu.

Podle ní byly státní orgány včetně policie opakované upozorňovány, že její matka není psychicky zcela v pořádku a je schopna dětem vážně ublížit. „Bylo to několikrát zapsáno do různých záznamů a nikdo na to nebral zřetel, nikdo nechtěl slyšet zvukové nahrávky dokazující, že je máma psychicky labilní,“ dodává dívka.

Psali jsme: VIDEO: Tragická srážka popelářského vozu s osobákem možná nebyla jen nešťastnou náhodou. Podle dívky matka jednala úmyslně

K celé situaci kolem nehody se vyjádřil frýdlantský starosta Dan Ramzer. Jak sdělil novinářům, přestože osobně případ rodiny nezná, sám má dvě malé děti. „Celá událost mě nesmírně mrzí,“ sdělil Ramzer. Zároveň vysvětlil, že oddělení sociálně-právní ochrany dětí MÚ Frýdlant nefiguroval v této kauze jako kolizní opatrovník. „Pouze prováděl jednotlivé úkony, které si od něj vyžádal OSPOD Magistrátu města Mladá Boleslav a Okresní soud v Mladé Boleslavi,“ komentoval starosta.

Zároveň Ramzer v tiskové správě uveřejnil, že bude požadovat kontrolu úkonů prováděných OSPOD Frýdlant. Prošetření správnosti a zákonnosti může provést nadřízený orgán, tedy odbor sociálních věcí Krajského úřadu LK. „Ten rozhodne, zda postup pracovnic OSPODu ve Frýdlantě byl správný, či došlo k pochybení. Toto rozhodnutí náleží tomuto orgánu, nikoli Městu Frýdlant,“ dodal Ramzer.

Foto čtenář Drbny

Štítky nehoda, Mníšek, Liberecko, úmrtí, smrt, Ramzer, Frýdlant, OSPOD, Orgán sociálně-právní ochrany dětí, Dan Ramzer, Okresní soud v Mladé Boleslavi

Frýdlantský starosta reagoval na video týkající se tragické nehody. Chci prošetřit OSPOD, řekl  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.