Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Přeplavala La Manche, plaveckou čepici nyní vydražila. Výtěžek jde na libereckou onkologii

Jako první handicapovaná žena přeplavala kanál La Manche. Liberecká plavkyně Markéta Pechová přitom nemá nohu. Velký úspěch ale využila na pomoc onkologicky nemocným pacientům. Čepici, ve které dosáhla historického úspěchu, vydražila a peníze věnovala liberecké onkologii, kde se sama v dětství léčila.

Trasu dlouhou bezmála 40 kilometrů, ve vodě o teplotě klesající až ke 12 stupňům, uplavala za úžasných 12,5 hodiny. Dnes čtyřicetiletá žena, kterou o nohu a kus plíce v dětství a mládí připravila rakovina, pracuje na personálním oddělení Krajské nemocnice Liberec. Ale není to právě její zaměstnavatel, co ji přivedlo na myšlenku vydražit plaveckou čepici, se kterou plavala přes La Manche, a dvacetitisícový výtěžek z dražby věnovat právě liberecké onkologii.

„Právě zde jsem se v dětství léčila a měla jsem možnost poznat, jak náročná, těžká práce zdravotnického personálu na onkologii je. Věnování dvaceti tisíc je jen mým malým poděkováním za to, jak se tu o mě kdysi starali a jak mi pomohli,“ říká Markéta Pechová, která na plavání přesedlala ve dvaceti letech z atletiky, s níž začínala v sedmnácti, tedy již jako handicapovaná. Jejím domácím klubem je TJ Slavia Liberec. Výtěžek předala liberecké onkologii v pátek 8. listopadu.

Autoři | Foto KNL

Štítky plavecká čepice, markéta pechová, kanál la manche, onkologie, Lamanšský průliv, dětství, Krajská nemocnice Liberec

Přeplavala La Manche, plaveckou čepici nyní vydražila. Výtěžek jde na libereckou onkologii  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.