Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Slovan cítil křivdu. Plzeň po chybách rozhodčího otočila zápas a vyhrála 4:1

Liberecký Slovan v Plzni velmi dobře začal a vedl, pak ale přišla zloba a frustrace. Rozhočí Proske nejprve odpískal sporný přímý volný kop, ze kterého domácí vyrovnali, pak nevyloučil Hubníka a naopak Balutu ano. Domácí ještě v první půli dali druhý gól a další dva přidali po přestávce.

Už v úvodu se řítil na Nguyena Krmenčík, hostující gólman ho ale vychytal. Udeřilo tak na druhé straně, když Balutův přímák si srazil do sítě Kayamba. Plzeň vyrovnala podobně. Sudí Proske viděl faul na hranici vápna a tečovanou střelou se prosadil Procházka – 1:1.

Pak byly na hřišti velké emoce. Nejprve Hubník hrající se žlutou kartou sestřelil Malinského, rozhodčí ho ale nevyloučil. Za protesty naopak dostal žlutou Baluta, který hned za minutu hasil brejk Kayamby a šel ven.

Plzeňští ještě v závěru půle šla do vedení, když se trefil hlavou Hořava.

Ve druhé půli šla Plzeň rychle do dvougólového vedení, když zvýšil Krmenčík. Liberečtí měli i v deseti dvě velké šance, Mara ani Musa ale neskórovali a poslední branku tak nakonec vstřelil Hloušek.

Pavel Vrba (Plzeň) „Jsem rád, že jsme dokázali otočit výsledek z 0:1 na 4:1. Zápas se výsledkově nevyvíjel dobře, i když nám začátek vyšel. Měli jsme asi tři situace, kdy jsme mohli jít do vedení my, bohužel se nám to nepovedlo. Pak soupeř z tečované standardní situace dal gól z první střely na bránu. Naštěstí se nám podařilo do poločasu výsledek otočit pro nás. Asi rozhodující branka byla třetí, kdy jsme o výsledku rozhodli. Ale byla tam i situace, kdy jsme ztratili balon, soupeř šel sám na gólmana a mohl dát na 3:2. To by mohlo být ještě hodně dramatické. Naštěstí se to nestalo a Hruška nás podržel. A v závěru jsme ten výsledek pojistili."

Pavel Hoftych (Liberec) „Zápas začal dvěma třemi šancemi Plzně, kdy nám hlavně Krmenčík dělal problémy s tím, na co jsme se připravovali. Jednu situaci tam krásně vychytal Nguyen. Po tom, co jsme ty šance nebo pološance přežili, jsme dali branku po trestném kopu. Vyrovnání přišlo stejně po standardní situaci. Pak tam byl ten zákrok Hubníka na Malinského. Roman tam byl pozdě. Jednoznačně si myslím, že měl jít ven. Za minutu jde ven náš Baluta. Hrát proti Plzni v jedenácti je složité, v deseti je to hodně těžké. Snažili jsme se s tím zápasem něco dělat, škoda branky do kabiny. Chtěli jsme hrát tak, abychom 2:1 zvládali co nejdéle a měli šance třeba na brejky. Nakonec i za stavu 3:1 jsme příležitostí vstřelit branku měli dost. Nedali jsme je a dostali jsme na 4:1."

Viktoria Plzeň - Slovan Liberec 4:1 (2:1)

Branky: 22. Procházka, 44. Hořava, 52. Krmenčík, 90 Hloušek - 10. Baluta. Žluté karty: 24. Hubník, 87. Hejda - 7. Oscar, 29. Baluta. Červené karty: 30. Baluta. Rozhodčí: Proske - Hock, Melichar. Diváci: 7463.

FC Viktoria Plzeň: Hruška - Řezník, Hejda, Hubník, Limberský - Kayamba, Kalvach, Hořava (79. Janošek), Procházka, Hloušek (90. Kovařík) - Krmenčík (89. Chorý)

FC Slovan Liberec: Nguyen - Mikula (C), Kačaraba, Chaluš, Hybš - Oscar (58. Breite), Mara - Malinský (71. Pešek), Baluta, Potočný - Musa (84. Alibekov)

Autoři | Foto Slovan Liberec

Štítky slovan liberec, fotbal, plzeň, FC Viktoria Plzeň, FC Slovan Liberec, Bílí Tygři Liberec, Pavel Vrba, Pavel Hoftych

Slovan cítil křivdu. Plzeň po chybách rozhodčího otočila zápas a vyhrála 4:1  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.