Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V Liberci za týden začne otevřené taneční mistrovství světa. Přijedou tři tisíce tanečníků

Otevřené taneční mistrovství světa začne za týden v Liberci. Organizátoři očekávají příjezd až 3000 tanečníků z 22 zemí světa. Soutěžit se bude v 16 základních disciplínách, v rámci různých kombinací jich bude 540, řekla ředitelka soutěže Ilona Šulcová.

„V tom jsme ojedinělí v celém světě, že je to takto pohromadě, protože 99 procent soutěží po celém světě je čistokrevných v daném oboru. Kdežto tady se techniky střídají, což je i divácky atraktivní, jak se mění," uvedla Šulcová.

Tato mezinárodní soutěž se v Liberci každoročně koná od roku 2009, letos se bude tancovat opět v sálech Centra Babylon. Soutěž potrvá od 17. do 23. listopadu. Denně bude na akci tancovat až 2000 účastníků mistrovství. „Divácky nejvíce přitažlivé bývají disciplíny Caribien Dance, latinsko americké techniky ve všech kategoriích, ale také Street Dance a Jazz Dance v kategoriích malých i velkých teamů," řekla ředitelka soutěže. Novinkou jsou dvě disciplíny, a to Jazz funk a Acrobatic show.

Letos přijedou zástupci více než 180 tanečních škol. „Nejpočetnější výpravou budou letos školy české, které mají výhodu domácího prostředí. Očekávají se početné výpravy z Polska a Ruska, další školy přijedou také z Ukrajiny, Kazachstánu nebo Itálie, Německa, Maďarska, Francie, Slovenska i Švédska a Finska," dodala Šulcová.

Autoři | Foto Centrum Babylon

Štítky tanec, mistrovství světa, Liberec, soutěž, tanečník, Centrum Babylon Liberec, Rusko, Itálie, Finsko, Německo, Francie, Polsko, Ukrajina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Liberci za týden začne otevřené taneční mistrovství světa. Přijedou tři tisíce tanečníků  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.