Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Roky pečují o seniory nebo handicapované. Tulipan ocení neformální pečující osoby

Na konci listopadu proběhne slavnostní Ocenění neformálních pečujících osob Libereckého kraje. Denně takové osoby tráví i 18 hodin péčí o hendicapované nebo o seniory a přitom nedostávají žádný plat.

Sdružení TULIPAN, z.s. v rámci projektu „S podporou k lepší péči“ chce tímto oceněním připomenout nenahraditelnost, obětavost a vnitřní sílu neformálně pečujících osob, které se v domácích podmínkách starají o své blízké s hendikepem či seniory, kteří potřebují pomoc druhých. Péče je jim životní náplní.

„Jejich často nelehký úděl si zaslouží pozornost a ocenění nás všech,“ uvedla za sdružení Tulipan Lenka Matěchová. Nominovaní pečující Libereckého kraje se s námi podělí o svůj příběh a získají finanční a věcné dary. Slavnostní večer bude zpestřený kulturním programem a občerstvením.

Akce je podpořena Fondem zdraví a prevence Statutárního města Liberec, spolufinancována ze zdrojů Libereckého kraje, realizována pod záštitou hejtmana Libereckého kraje Martina Půty, pod záštitou Statutárního města Liberec Jaroslava Zámečníka, pod záštitou náměstka hejtmana pověřeného řízením resortu sociálních věcí Pavla Svobody, spolufinancována z grantového programu OC NISA.

„Děkujeme také všem zúčastněným městům, obcím a dalším subjektům Libereckého kraje, které přispěly na transparentní účet č. 000000-5601984319/0800, či se podílely na realizaci této akce,“ dodala Matěchová.

 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Tulipan, pečovatelství, S podporou k lepší péči, Liberecký kraj, Liberec, Martin Půta, Jaroslav Zámečník, Pavel Svoboda, National Ice Skating Association

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Roky pečují o seniory nebo handicapované. Tulipan ocení neformální pečující osoby  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.