Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Pomocnou ruku pro domácí pečovatele nabízí nově SeniorCentrum Liberec

SeneCura SeniorCentrum Liberec nabízí novou odlehčovací službu. Ta by měla usnadnit život zejména lidem, kteří doma pečují o své blízké. Tím jsou volná lůžka pro krátkodobý pobyt.

Celkem šest lůžek by mělo sloužit jako pomoc pro klienty, kteří jsou odkázání na nepřetržitou péči, a jejich blízké. Tato služba by mohla pomoci ve chvíli, kdy se rodina nebo terénní služba nemůže o člověka postarat. „Pečovat o blízkého je často nad lidské síly, protože trvalá péče je vysoce psychicky i fyzicky náročná,“ uvedl Miloslav Klíma, ředitel libereckého domova SeneCura.

Díky této službě by si mohli pečující odpočinout, vyřídit potřebné záležitosti nebo třeba jet na dovolenou. K dispozici bude celkem šest lůžek. Doba pobytu klienta bude maximálně tři měsíce. „Služba je zároveň určena osobám nad 50 let, které mají sníženou soběstačnost ať už kvůli věku, chronickému onemocnění nebo zdravotnímu postižení,“ komentoval ředitel.

SeniorCentrum v Liberci je ze sítě SeneCura druhé, které tuto službu v Česku nabízí. V celé republicce tuto odlehčovací službu nabízí zatím 317 zařízení. Přesto je tato nabídka poměrně nízká, vzhledem k tomu, že poptávka postupně roste. Bližší info najdete na stránkách www.liberec.senecura.cz.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky SeneCura, SeniorCentrum, Liberec, senioři, Miloslav Klíma, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pomocnou ruku pro domácí pečovatele nabízí nově SeniorCentrum Liberec  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.