Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Vítězný zápas tygří juniorky kontumován. Do hry šlo víc dorostenců, než povolují pravidla

Mládí vpřed? To v případě utkání juniorských týmů Liberce a Českých Budějovic neplatilo. Domácí totiž do hry poslali hned sedm dorostenců, jenže později se zjistilo, že mohou být maximálně čtyři. A tak Liberečtí o vítězství 3:2 na ledě přišli.

Český hokej má v posledních letech právě v mládeži velký problém. Liberec je jedním z týmů, který se snaží novou generaci úspěšných hokejistů vychovávat. Zmiňovaný zápas se odehrál 27. listopadu a pro domácí to byl velký úspěch, vždyť ve hře měl hned sedm hokejistů, kteří patří věkově do nižších kategorií. A přesto vyhrál. Dva z dorostenců navíc skórovali, teprvé patnáctiletý Jakub Hujer ve své juniorské premiéře dokonce vstřelil vítezný gól. Co víc si může klub přát.

Jenže po pár dnech přišla sprcha, zápas je kontumován. „V utkáních Turnaje O Pohár DHL nastoupit mohou v souladu s čl. 219 odst. 1. SDŘ za družstvo maximálně 4 hráči věkové kategorie dorostu,“ zaznělo ve vysvětlení českého hokejového svazu.

Podivné pravidlo? Podle svazu jde o ochranu soutěží před jejich devalvací, když některé týmy za na konci ligy, kdy už o nic nehráli, posílali do hry tolik mladých, že utkání pak neměla dostatečnou úroveň.

Liberečtí ale trest přijali. „Jsme si vědomi přestupku, kterého jsme se v zápase dopustili. Sportovně technickou komisí Českého svazu ledního hokeje udělený trest s pokorou přijímáme,“ řekl serveru hokej.cz manažer mládeže Bílých Tygrů Jiří Bermann.

Klub prý zmátlo, že pravidla se mění prakticky každý rok. Omezení na čtyři dorostence nejprve bylo, v loňské sezóně nebylo a v aktuální opět je. Tygři uznali, že si pravidlo nepohlídali.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Bílí Tygři Liberec

Štítky Bílí Tygři, juniorka, kontumace, hokej, Bílí Tygři Liberec, Madeta Motor České Budějovice, DHL, Český svaz ledního hokeje

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vítězný zápas tygří juniorky kontumován. Do hry šlo víc dorostenců, než povolují pravidla  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.