Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Odpočatý Vlach se po trestu vrátil a dvěma góly porazil Zlín. Byl jsem natěšený, řekl

Hodně nabuzený byl po nucené pauze liberecký hokejový útočník Jaroslav Vlach a svůj návrat do sestavy v utkání proti Zlínu oslavil stylově dvěma góly. Důrazný útočník si odpykal dvouzápasový trest za zákrok na sparťanského obránce Tomáše Dvořáka a v 32. kole zařídil výhru nad Zlínem 2:1.

„Byl jsem hodně natěšený a odpočatý po Vánocích. Už mě to nebavilo se na kluky dívat jenom z tribuny, jsem moc rád, že jsem zpátky na ledě. Nejdůležitější však je, že jsme zápas zvládli otočit a vyhráli za tři body. Je to další cenné vítězství před Novým rokem," řekl po utkání Jaroslav Vlach.

Extraligový mistr s Libercem z roku 2016 má v týmu spíše defenzivní roli a často bývá nasazován do oslabení. V dnešním utkání však ukázal také střelecké vlohy. „Mám přece jenom jinou úlohu, jsem ale rád, že mi to tam dvakrát spadlo," podotkl.

Čtvrtá a pátá trefa

„První akce byla velice hezká. Láďa Šmíd dobře zavezl kotouč, posunul ho na Adama Najmana a ten na Jirku Průžka. Jirka mi pak předložil puk prakticky před prázdnou branku. U druhého gólu si myslím, že se Jirkova přihrávka odrazila od brusle bránícího hráče a já jsem puk doklepnul do branky," popsal Vlach svou čtvrtou a pátou trefu v sezoně.

Defenzivní útočník a bijec měl navíc při zlínské power play dobrou šanci na hattrick, když zkoušel trefit odkrytou zlínskou branku. „Myslel jsem hlavně na to, abychom gól nedostali. Jak se mi tam ale vykulil puk, tak jsem měl možná trochu velké oči a zkusil to vystřelit. Jejich hráč to však chytil, takže jsem zase rychle myslel hlavně na to, abychom výhru ubránili," uvedl sedmadvacetiletý útočník, který byl za svůj výkon vyhlášen hráčem utkání.

Zlín získal v utkání vedení hodně kuriózním gólem. Při signalizované výhodě domácích si totiž dal vlastní branku útočník Michal Bulíř, který na modré čáře hledal přihrávkou někoho ze svých spoluhráčů. „To je zkrátka hokej, i takové situace se stávají," komentoval situaci Vlach.

Za vlastní gól si Bulíře nedobírali

„Michala jsme si vůbec nedobírali. Myslím, že toto nikdo nikomu nepřeje, může se to stát každému hráči. Bulda to myslel dobře, chtěl dát puk nahoru na obránce. Bohužel to ale našeho hráče netrefilo a puk doklouzal až do naší branky," měl Vlach pochopení pro Bulíře.

„Na to už se ale zapomene, důležitá je výhra. Znovu jsme ukázali sílu týmu, že nás ani takováto smolná a kuriózní branka nepoloží," pochvaloval si rodák z Paběnic nedaleko Čáslavi.

Bílí Tygři tak i nadále drží skvělou formu, když bodovali již pošestnácté v řadě. Severočeši navíc dokázali vítězit bez útočných opor, když týmu dlouhodobě chyběli Bulíř s Michalem Birnerem a Tomáš Filippi zamířil po reprezentační přestávce do KHL.

„Je to cenné, ukazuje to obrovskou sílu kolektivu. Samozřejmě nám tito velcí hráči hodně schází, protože dávají týmu tu hokejovost a přidanou hodnotu. Teď zápasy vyhráváme spíš tím stylem, že je dokážeme ubojovat. Velký podíl má také Dominik Hrachovina, který chytá fantasticky. Je to obrovský kliďas a každý zápas nám dává šanci vyhrát," dodal Vlach.

Autoři | Foto Bílí Tygři Liberec

Štítky hokej, extraliga, Liberec, Zlín, Vlach, FC Fastav Zlín, Jaroslav Vlach, Tomáš Dvořák, Michal Bulíř, Bílí Tygři Liberec, Kontinentální hokejová liga, Michal Birner, Tomáš Filippi, Dominik Hrachovina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Odpočatý Vlach se po trestu vrátil a dvěma góly porazil Zlín. Byl jsem natěšený, řekl  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.