Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Nový rok pohledem hasičů: Ruka v mixéru i hořící strom

První den roku 2020 přinesl hasičům hned několik zásahů. Kromě hořícího stromu a několika nehod. Ženě v Liberci se také zamotala ruka do mixéru.

Jednotky v Liberci vyjely například mimo jiné k požáru stromu v Pavlovicích. „Strom se nakonec podařilo uhasit před příjezdem hasičů, kteří ale i přesto pomocí termokamery místo události zkontrolovali,“ uvedla mluvčí hasičů Lucie Hložková.

V České Lípě vyjížděli hasiči k požáru zimní zahrady u rodinného domu v Holanech. Událost byla hasičům ohlášena krátce před čtrnáctou hodinou. „Lokalizovat požár se podařilo před příjezdem hasičů, kteří však poté museli dohasit skrytá ohniska. Příčina této události je v tuto chvíli v šetření,“ řekla mluvčí s tím, že požárem bylo zničeno vybavení zimní zahrady a poškozena byla celá veranda vč. plastových oken přilehlého rodinného domu. Škodu odhadli vyšetřovatelé na 100 tisíc korun.

Liberečtí hasiči vyprošťovali v závěru dne také ruku z mixeru. Oznámení přišlo krátce před osmou hodinou večerní. „Po příjezdu hasičů na místo zjistili, že má žena zamotané prsty v ručním mixéru, které nešly vyprostit. Na vyproštění ruky museli hasiči použít ruční pumpu a malý střihač, kterým přestříhli hřídel mixéru, aby ženu vysvobodili. Zraněnou ženu poté předali k ošetření zdravotníkům,“ popsala Hložková.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS LK

Štítky požár, hasiči, nový rok, mixér, strom, Liberec, Česká Lípa, Pavlovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nový rok pohledem hasičů: Ruka v mixéru i hořící strom  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.