Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Tygři se vrátili na vítěznou vlnu, Olomouc porazili 4:1

V minulém utkání na Kladně přišli Bílí Tygři o úctyhodnou šestnáctizápasovou bodovou šňůru, už nyní se ale na vítěznou vlnu vrátili, když porazili Olomouc 4:1. Brankář Hrachovina přišel o čisté konto až necelé tři minuty před koncem.

Domácí začali hodně zostra a už v úvodu si připsali dvě gólovky. Slavili ale až do třetice, kdy se v čase 5:16 svým čtrnáctým gólem sezóny po přihrávce Hudáčka prosadil Lenc.

V závěru třetiny se pak předvedl domácí brankář Hrachovina, který nejprve vychytal Kořenka a poté lapil i téměř jasný gól Nahodila. 

Ve 28. minutě navýšili Tygři své vedení, když se v přesilovce dostal puk k Musilovi a bylo to o dvě branky. A ve 43. minutě bylo ještě veseleji, když Hudáček přihrál na druhý gól, tentokrát Bulířovi.

Další góly pak mohli vstřelit domácí, ale i hosté, kteří trefili tyčku. Nakonec se ale přece jen prosadili, když Hrachovinu překonal Klimek. 

Hosté pak odvolali gólmana, drama už se ale nekonalo a čtyři sekundy před koncem se do prázdné druhou brankou v utkání prosadil Lenc.

Patrik Augusta (Liberec) „Bylo to velice vyrovnané a bojovné utkání a hrálo se až do úplného konce. Hodně nám pomohly dva góly z přesilovek. Na můj vkus jsme ale byli v obranné činnosti hodně lehkovážní, budeme na tom muset zapracovat. Jsme spokojeni se třemi body."

Zdeněk Moták (Olomouc) „Neodehráli jsme špatný zápas, byli jsme Liberci vyrovnaným soupeřem. Prohrávali jsme ale většinu vhazování a ztroskotali jsme na proměňování šancí. Sami jsme byli potrestáni za naše chyby. V poslední době góly vůbec nedáváme, a proto prohráváme herně vyrovnané zápasy."

Bílí Tygři Liberec – HC Olomouc 4:1 (1:0, 1:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 6. Lenc (L. Hudáček), 28. A. Musil (L. Krenželok, Marosz), 44. Bulíř (L. Hudáček, Šmíd), 60. Lenc – 59. Klimek (J. Káňa). Rozhodčí: Lacina, Úlehla – Jindra, Zíka. Diváci: 6 102.

Bílí Tygři Liberec: Hrachovina (Schwarz) – Knot, Šmíd (A), T. Hanousek, Derner, Graborenko, Kunst, Buchtela – Birner (A), Bulíř, Průžek – Marosz, L. Hudáček, Lenc – L. Krenželok, P. Jelínek (C), M. Zachar – J. Vlach, A. Musil, Ordoš.

HC Olomouc: Konrád (Lukáš) – Švrček, Valenta, Ondrušek (A), Dujsík, Vyrůbalík (C), Jaroměřský, A. Rutar – Klimek, Nahodil, P. Musil – Burian, Strapáč, Irgl – Olesz, J. Knotek (A), Skladaný – Laš, J. Káňa, Kořenek.

Ohodnoť článek

Foto Bílí Tygři

Štítky bílí Tygři, olomouc, hokej, SK Sigma Olomouc, Bílí Tygři Liberec, SK Kladno, FC Slovan Liberec, HC Olomouc, Patrik Augusta, Zdeněk Moták

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tygři se vrátili na vítěznou vlnu, Olomouc porazili 4:1  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.