Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Liberečtí florbalisté přetlačili Otrokovice a berou dva body

Utkání 20. kola Superligy florbalu nabídlo divákům na hale Dukla Liberec dramatickou podívanou. Liberečtí florbalisté v závěru utkání šťastně vyrovnali a dovedli zápas do prodloužení. O druhém bodu navíc rozhodl kapitán Matěj Klucho.

Diváci v liberecké hale mohli sledovat opatrný vstup obou týmů do utkání. Ze začátku měli přeci jen více ze hry domácí, ale první gól vstřelily v desáté minutě Otrokovice. Liberec mohl vyrovnat z trestného střílení, Kološ ale zakončil vedle. Vyrovnání přišlo až v čase 11:05 kdy se trefil Lhota. Třetina se dohrávala v ospalém tempu, oba týmy předvedly mnoho ztrát, ze kterých ale nevzešly už žádné gólové situace.

Druhá třetina odstartovala galapředstavení libereckého Balatky. Ten již v první minutě propálil pohlednou střelou hostujícího golmana a otočil dosavadní průběh utkání. Poté Liberec dostal nabídku přesilové hry, ale dlouho se nemohl dostat do zakončení, a tak zůstala početní výhoda nevyužita. V devětadvacáté minutě přišlo vyrovnání z hole Jurčíka, ale přesně v polovině zápasu skóroval Kopecký a vrátil tak vedení domácímu celku. Tentýž hráč se nechal v čase 33:07 vyloučit a Otrokovice nejdříve vyrovnaly a po využité přesilovce skórovaly ještě jednou. Vedení Pantherů netrvalo dlouho, podruhé v utkání střílel Balatka. V čase 38:26 zkompletoval hattrick a Liberec tak znovu o gól vedl.

Vedení Liberce netrvalo dlouho. Petřík se z velkého brankoviště prosadil už po 7 vteřinách třetí třetiny. Následné minuty se odehrávaly spíše na obranné polovině Otrokovic, ale žádné velké šance nepřišly. Ve 49. minutě si srazil Kološ střelu Nehily do vlastní branky a Severočeši opět v zápase prohrávali. Po dvou minutých hry byl za hru rukou vyloučen Kárník. Naštěstí Vaníček podržel svůj tým a nepřipustil zvýšení vedení. Výborně bránicí hostující nepřipouštěl velké šance. Naštěstí, liberecké fanoušky rozjásal Valeš, který z velkého úhlu trefil pravou šibenici a vyrovnal na 6:6.

V prodloužení důležité první buly vyhrál Liberec a neváhal odvolat brankáře. První powerplay ještě nevyšla, ale ta druhá už úspěšná byla. Kološ krásně připravil pozici kapitánu Kluchovi a ten nekompromisně zajistil domácím bod navíc.

Filip Hanžl (Liberec) „Zápas ve finále mohl vyhrát kdokoli. My jsme opět zvládli závěr a soupeře dorazili."

Michal Kvapil (Otrokovice) „Dnešní důležité utkání jsme nevládli a odehráli ve vánočním tempu. Opět jsem udělali mnoho ztrát a soupeř nás potrestal. Když jsme se dostali do vedení nedokázali jsme navýšit a odskočit. Naopak jsme museli dotahovat soupeře. Domácí využili nabídnuté šance a v prodloužení si vystřelili 2 body."

FBC Liberec - Hu-Fa PANTHERS OTROKOVICE 7:6p (1:1, 4:3, 1:2, 1:0)

Branky: 12. Lukáš Lhota, 21. Adam Balatka, 31. Jakub Kopecký, 35. Adam Balatka, 39. Adam Balatka, 58. Radek Valeš, 64. Matěj Klucho - 10. Lukáš Petřík, 29. Pavel Jurčík, 33. Lukáš Kvapil, 34. Ladislav Gál, 41. Lukáš Petřík, 49. Peter Nehila. Rozhodčí: Přemysl Bališ - Peter Varga. Vyloučení: 2:1. Využití: 0:1. Diváků: 160. Zásahy brankářů: Vít Vaníček 18 - Kevin Majrich 14.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto FBC Liberec

Štítky FBC Liberec, florbal, Otrokovice, Bílí Tygři Liberec, Superliga florbalu, Dukla Liberec, florbalista, Panthers Otrokovice, Peter Varga

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberečtí florbalisté přetlačili Otrokovice a berou dva body  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.