Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Ještěd po sedmi letech přivítá mezinárodní skoky. Pro příští rok má slíbený závod Světového poháru

3. března 2013. To je datum, kdy se na Ještědu naposledy skákaly mezinárodní závody. Tehdy šlo o dva závody Kontinentálního poháru. Od té doby dlouhých sedm let nic. Loni prošly můstky úpravami a za měsíc se sem velké závody vrátí v podobě FIS Cupu. Na příští rok má navíc areál přislíbený závod Světového poháru, můstky ale ještě budou muset projít dalšími úpravami, kvůli jejichž financování bylo v Liberci hodně zlé krve.

Po loňských úpravách se můstkům navrátil certifikátu Mezinárodní lyžařské federace (FIS). Už prvního a druhého února pak na středním můstku proběhne FIS cup a fanoušci tu uvidí především skokanské naděje z celé Evropy. 

Za rok by se pak do Liberce mohl vrátit Světový pohár, který se na Ještědu skákal naposledy v roce 2008. Jednou z podmínek je právě uspořádání závodů nižší kategorie. Můstky také budou muset projít ještě další úpravou, na kterou je připraveno třicet milionů korun. 7,5 milionu dá také město Liberec, což při schvalování peněz přineslo velké hádky a také rezignaci náměstka Jiřího Němečka.

Nyní se ale zdá, že je vše na dobré cestě a Světový pohár v Liberci bude. Organizátorům byl již předběžně nabídnut lukrativní termín pro plánované závody Světového poháru a to 8. a 9. ledna 2021, tedy po tradičním Turné čtyř můstků.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Skiareál Ještěd

Štítky Ještěd, můstky, skoky, světový pohár, Mezinárodní lyžařská federace, Liberec, Evropa, Turné čtyř můstků, Jiří Němeček

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ještěd po sedmi letech přivítá mezinárodní skoky. Pro příští rok má slíbený závod Světového poháru  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.