Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Zápas v divadelní improvizaci? Ve Varšavě se utkají dva herecké spolky

Divadlo jako malý hokejový zápas. Že to nejde do sebe? Ale proč ne? V kině Varšava se v druhém domácím divadelním utkání představí liberečtí improvizátoři spolku Imjoy, kteří tentokrát přivítají hosty a mírné favority – hradecký tým B.I.Z.O.N.I. Utkání začíná v pátek v 19 hodin.

Imjoy jsou na Jablonecku a Liberecku ojedinělým souborem, podobných jsou ale po republice asi tři desítky. Od svého vzniku před dvěma lety se stále zdokonalují pravidelným tréninkem a získávají nadšené diváky. „Věnujeme se nejen zápasům, ale především improshow, se kterými vystupujeme na festivalech jako je Šmelc, Jeden svět, Dobré klima nebo Tatrhy a také pravidelně každý poslední pátek v měsíci ve svém samostatném programu v OkoloCafé v centru Liberce,“ řekl za soubor Imjoy Vojtěch Vaner, podle kterého chtějí do budoucna na Liberecku představovat i celovečerní improvizovaná představení. 

Zápas v divadelní improvizaci je večer plný hraných výstupů, k nimž diváci zadávají témata a po každé hře hlasují, který tým se jim líbil více. To vše pod dohledem rozhodčího, který kontroluje dodržování improvizačních pravidel dle České improvizační ligy. „Na píšťalku píská začátky a konce výstupů a fouknutím na kazoo upozorňuje na fauly, což může být například přílišné šaškování, dlouhá prodleva nebo užití klišé,“ popisuje Vaner.

Za fauly může hlavní rozhodčí udělovat trestné body a ty v součtu mohou znamenat bod pro soupeře. Diváci ale mohou s rozhodčím nesouhlasit, to pak většinou bučí nebo hází papučemi. Hlavní rozhodčí má k dispozici ještě dva rozhodčí pomocné, dále je na pódiu přítomen konferenciér, který divákům vysvětluje kategorie, a hudebník nebo hudební skupina.

Zápas v divadelní improvizaci má první vhazování v 19 hodin na prknech Kina Varšava. 

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Imjoy

Štítky Varšava, imjoy, divadelní improvizace, divadlo, Liberecký kraj, Jeden svět, kino, okres Jablonec nad Nisou, Liberec, Kino Varšava, Česká improvizační liga

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zápas v divadelní improvizaci? Ve Varšavě se utkají dva herecké spolky  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.