Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Tygři to Kometě nandali a už vedou Extraligu

Hokejisté Liberce porazili v 36. kole extraligy Brno jednoznačně 5:0, doma vyhráli podvanácté v řadě a posunuli se do čela tabulky. 

Dvěma góly se na výhře Bílých Tygrů podílel útočník Libor Hudáček, brankář Dominik Hrachovina udržel počtvrté v sezoně čisté konto. Liberec vstoupil do utkání aktivně a hned od začátku se tlačil před Čiliaka. Brněnský brankář si poradil s průnikem Zachara i střelou Graborenka. Na opačné straně zahrozil Plášek, v dobré pozici ale přestřelil. Poté se ke slovu dostali znovu domácí, Čiliak měl plné ruce práce s ranou Knota i dorážkou Bulíře.

První přesilovku si v polovině úvodní třetiny zahráli Tygři a dokázali ji proměnit ve vedoucí gól. Marosz nabil na modrou čáru Kotvanovi a jeho dělovka se zastavila až v síti. Severočeši měli i nadále více ze hry, Bulířovu střelu ale zneškodnil Čiliak.

Do druhého dějství vstoupilo Brno v početní výhodě, Hrachovinu ale prakticky neohrozilo. Až po skončení přesilovky měl dobrou šanci Horký, mířil ale těsně mimo. Udeřili tak znovu domácí, na dvoubrankový rozdíl zvýšil tvrdou ranou obránce Knot.

Snížit mohl Kusko, samostatný únik ale neproměnil. Na druhé straně se do brejku dostal Marosz a při zakončení byl faulován Němcem. Rozhodčí nařídili trestné střílení, sám faulovaný hráč ale proti Čiliakovi neuspěl.

Poté byl blízko gólu Plekanec, Hrachovina s vypětím všech sil odolal. V závěru druhé třetiny měla Kometa k dispozici téměř minutu dlouhou přesilovku pět na tři, domácí se ale ubránili.

Třetí část začal náporem domácích, kteří záhy přidali třetí branku. Graborenkovu střelu vyrazil Čiliak pouze k nekrytému Musilovi, který dorážkou poslal Bílé Tygry do třígólového vedení.

A pro Kometu bylo ještě hůř. Po faulu Rákose hráli Severočeši další početní výhodu a Hudáček dorážkou vlastní střely přidal již čtvrtý gól domácích. Brněnští byli jako opaření a pátý gól Liberce měl na hokejce Najman, proti Čiliakovi ale neuspěl. Domácí se ale páté branky dočkali, po Bulířově přiťuknutí se podruhé v utkání prosadil Hudáček.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto hcbilitygri.cz

Štítky Sport, hokej, extraliga, 36. kolo, Liberec, Brno, HC Kometa Brno, Bílí Tygři Liberec, Libor Hudáček, Dominik Hrachovina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tygři to Kometě nandali a už vedou Extraligu  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.