Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Lékař bez hranic v Liberci. Tomáš Šebek operoval po zemětřesení na Haiti i ve válečném Jemenu

Tomáš Šebek je všeobecný chirurg, jenž pracuje v pražské Nemocnici na Františku. S organizací Lékaři bez hranic ale vyráží z domova na mise do zemí postižených přírodním neštěstím nebo válkou. Absoloval jich už šest, naposledy ve válkou zmítaném Jemenu. A právě ta poslední také bude hlavním tématem pondělní přednášky v knihkupectví Fryč.

Půjde o přednášku i debatu doprovozenou jedinečnými záběry. „Otevřeně, bez příkras a s úsměvem,“ říká pořadatel Martin Fryč.

Tomáš Šebek je všeobecný chirurg, jenž pracuje v pražské Nemocnici na Františku. Na první misi s Lékaři bez hranic odjel v roce 2010 na zemětřesením zdevastované Haiti. Dvakrát pracoval v traumacentru Lékařů bez hranic v afghánském Kundúzu. Celkem absolvoval s organizací šest misí, naposledy působil ve válkou zmítaném Jemenu. 

Svou zkušenost z misí popsal v blozích, které vyšly i knižně: Nebe nad Jemenem, Africká zima, Mise Afghanistán, Mise Haiti.

Akce začíná v knihkupectví Fryč v 18 hodin. Polovina vstupného bude věnována Lékařům bez hranic.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto archiv Tomáš Šebek

Štítky Tomáš Šebek, Lékaři bez hranic, knihkupectví fryč, Jemen, válka, Haiti, Liberec, Nemocnice Na Františku, Afghánistán, Kundúz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lékař bez hranic v Liberci. Tomáš Šebek operoval po zemětřesení na Haiti i ve válečném Jemenu  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.