Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Novým ředitelem TSML je Michal Hron. Má dokončit transformaci z akciovky na příspěvkovou organizaci

Dočasným ředitelem nově vzniklé liberecké příspěvkové organizace Technické služby města Liberce se stal liberecký radní Michal Hron (Starostové pro Liberecký kraj). Nová společnost má nahradit stejnojmennou akciovou firmu města. Hronovým úkolem bude připravit veškerou legislativu k transformaci akciové společnosti na příspěvkovou.

„To konkrétně znamená přechod přibližně 150 současných zaměstnanců TSML, a.s., a také převod majetku TSML, a.s., do příspěvkové organizace města," uvedla mluvčí města Jana Kodymová. Transformaci obchodní společnosti připravuje Liberec od loňska kvůli konci dlouhodobých smluv TSML s městem. Radnice se obává, že v nových veřejných soutěžích by firma neuspěla. Své příspěvkové organizaci může zakázky zadat přímo.

Nová organizace vznikla k 1. lednu 2020. Práce, techniku a lidi by měla převzít až po skončení zimní údržby, od 1. května. Do té doby bude Hron jediným zaměstnancem příspěvkové organizace s třetinovým úvazkem. „Musí se nastavit procesy, účetní osnovy, zahájit jednání se zaměstnanci o přechodu, převádět smlouvy," uvedl náměstek primátora a Hronův spolustraník Jiří Šolc. Podle něj bude místo ředitele zastávat Hron dočasně do května, kdy by měl nastoupit stálý ředitel. Výběrové řízení na tuto pozici město podle Šolce vypíše nejpozději do konce února.

Technické služby města Liberce jako akciová společnost fungují od roku 1997. Jejich základní kapitál je skoro 127 milionů korun. Jsou ve stoprocentním vlastnictví města. Společnost se stará ve městě o 400 kilometrů silnic, 300 kilometrů chodníků a 180 hektarů zelených ploch. Předloni podnik při tržbách bezmála za 197 milionů korun skončil v zisku 3,4 milionu. Radnice před několika lety zvažovala, že firmu za 100 milionů korun prodá. Záměr privatizace schválilo zastupitelstvo v listopadu 2012, minulé vedení radnice ale chystaný prodej zrušilo. Prodej podle Šolce aktuálně výhodný není. Myslí si, že by o společnost na trhu nebyl zájem.

Autoři | Foto

Štítky TSML, Liberec, ředitel, michal hron, starostové, příspěvková organizace, akcie, Starostové pro Liberecký kraj, Technické služby města Liberce a.s., Jiří Šolc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Novým ředitelem TSML je Michal Hron. Má dokončit transformaci z akciovky na příspěvkovou organizaci  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.