Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Začátek jara Slovan zvládl na výbornou, na Spartě vyhrál dvěma góly Malinského

Těžký úvod jara se libereckým fotbalistům povedl. Postavil se Spartě na Letné a dokázal vyhrát. O třech bodech rozhodl Malinský, který se trefil nejprve v 76. minutě a poté i v nastavení.

Úvod byl spíš opatrný a také plný nepřesností. První střelu vyslal nad bránu po téměř čtvrthodině Baluta. Liberečtí byli poměrně aktivní a měli i několik dalších náznaků, postupně se ale začala prosazovat i Sparta, když po půlhodině vypálil Trávník, ale přestřelil.

Do velké šance se pak řídil Tetteh, volil ale přihrávku a k míči se nikdo z jeho spoluhráčů nedostal. A do třetice opět Sparta, k Frýdkovi se odrazil míč, ten ho napálil a tečovanou střelu dokázal Ngyuen vyrazit.

Možnost pak měl ve čtyřicáté minutě Pešek, který se na rohu vápna zbavil Vindheima a vypálil, Heča ale vyrazil.

Do druhé půle vstoupil lépe Liberec, který podnikal nebezpečné rychlé útoky. Hned po minutě takto mohl skórovat Pešek, o sedm minut později pak Baluta. Ani jednu z tutovek ale hosté neproměnili.

Hrál se mnohem otevřenější fotbal než v první půli, další velkou možnost mě střídající Rondič, který se na malém vápně otočil a vypálil, jeho ránu ale zblokoval Lischka. Za domácí hrozil především mladý Hložek, štěstí ale v zakončení neměl.

A v 78. minutě přišel pro domácí šok. Hosté rozehráli další rychlý útok, Baluta vyslal přihrávku, kterou Lischka neodvrátil a dostala se k Malinskému, který propálil Heču – 0:1.

Sparta pak prakticky neměla žádné šance na vyrovnání, až v první nastavené minutě z ničeho nic hlavičkoval na malém vápně Tetteh, ale minul. A vítězství Slovanu nakonec podtrhl znovu Malinský – 0:2. V závěru se pak Letnou neslo hromové „Jílek ven!“.

Pavel Hoftych (Liberec) „Věděli jsme, že se Spartě výsledkově nevydařila příprava, první zápasy po pauze jsou specifické. Šli jsme do toho s tím, že pokud budeme dobře bránit a komplikovat Spartě akce, začne být nervózní. Zhruba do dvacáté minuty to bylo dobré, pak měla Sparta tři dobré situace, podržel nás Filip. Do druhé půle jsme chtěli využít stav 0:0 a pokračovat v brejcích. Dali jsme branku, měli jsme i další šance. Je to pro nás skvělý začátek jara. Věděli jsme, že se na Malinského bude pískat, ale odehrál velmi dobrý, disciplinovaný zápas."

Sparta Praha - Slovan Liberec 0:2 (0:0)

Branky: 76. Malinský, 90+4. Malinský. Žluté karty: 45+1. Frýdek - 32. Mara, 37. Hromada, 58. Kuchta, 76. Malinský, 84. Karafiát, 90+2. Nguyen, 90+3. Rondić. Rozhodčí: Pechanec - Caletka, Koval.

AC Sparta Praha: Heča - Vindheim, Hancko, Lischka, Frýdek - Dočkal (C) (72. Sáček), Trávník, Krejčí (77. Kozák), Kanga (62. Plavšić), Hložek - Tetteh

FC Slovan Liberec: Nguyen - Mikula (C), Chaluš, Karafiát, Hybš - Hromada (56. Alibekov), Mara - Malinský, Baluta (90. Fukala), Pešek - Kuchta (64. Rondić)

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Slovan Liberec

Štítky Slovan Liberec, fotbal, Sparta, AC Sparta Praha, FC Slovan Liberec, jaro, Letná, Pavel Hoftych

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Začátek jara Slovan zvládl na výbornou, na Spartě vyhrál dvěma góly Malinského  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.