Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Liberecká nemocnice akutně shání roušky, uvítá jakoukoliv pomoc

Liberecká nemocnice má roušky sotva na pár následujících dní. Zásoby se rychle ztenčují. Nemocnice tak uvítá pomoc i od veřejnosti.

Liberecká krajská nemocnice žádá o pomoc veřejnost kvůli akutnímu nedostatku roušek. Zásoby má maximálně na několik dnů. Zásoby se rychle tenčí, řekl mluvčí liberecké nemocnice Václav Řičář. Česko má k včerejšímu večeru celkem 434 případů nákazy novým koronavirem, tři lidé jsou ve vážném stavu.

Tři nemocní už se ale naopak vyléčili. V Libereckém kraji dnes po dvou dnech přibyl čtvrtý případ, stejně jako v předchozích třech je nemocný z Jablonecka. Dalších 650 lidí je v kraji v karanténě.

„Jak se rozšiřuje počet lidí v nemocnici, kteří roušku mají nosit a nosí, tak apelujeme na veřejnost, aby nám pomohla. Dodávky, které jsme měly nasmlouvané, jsou krácené a potřebujeme pomoc,“ řekl Řičář. Na slíbené dodávky se podle něj navíc nedá spolehnout. „Vše je s otazníkem a nechceme zůstat na suchu,“ dodal.

Sběrné místo vytvořila největší nemocnice v Libereckém kraji v budově svého ředitelství ve Vzdušné ulici v Liberci, jde o bývalé sídlo VZP. Roušky, případně i respirátory, tam mohou lidé nosit mezi 9:00 až 16:00. Výzvu zveřejnila i na facebooku.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto KNL

Štítky ČR, nemocnice, zdraví, textil, roušky, koronavirus, Liberecký, rouška, Krajská nemocnice Liberec, Liberecký kraj, Česko, okres Jablonec nad Nisou, Všeobecná zdravotní pojišťovna České republiky, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberecká nemocnice akutně shání roušky, uvítá jakoukoliv pomoc  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.