Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Případ koronaviru hlásí Frýdlant, liberecká nemocnice propustí prvního pacienta

Už devadesát devět případů koronaviru eviduje Liberecký kraj. Vůbec první nakažený je ve Frýdlantě, tamní starosta vyzval obyvatele ke klidu. V liberecké nemocnici leží s nemocí Covid-19 pět pacientů, u jednoho se stav zlepšil natolik, že může být propuštěn do domácího ošetřování.

Frýdlantu se nemoc dosud vyhýbala. „Děkuji za to, že nebudete podléhat panice, budete zodpovědně chránit sebe i své nejbližší, nevyhledávat zbytečné kontakty a respektovat nařízená opatření,“ řekl starosta města Dan Ramzer.

V liberecké nemocnici leží pět pacientů s koronavirem. Stav jedné pacientky se zlepšil natolik, že bude ještě dnes propuštěna do domácího ošetření. 

Celkově zatím hygienici v Libereckém kraji testovali 1169 lidí. Karanténu nařídili u 39 lidí, další stovky jich jsou v karanténě nařízené praktickými lékaři. Nejvíce nemocných v kraji je na Liberecku, zhruba polovina všech případů, a nejméně na Českolipsku - čtyři.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky koronairus, nemoc, covid19, Frýdlant, COVID-19, Krajská nemocnice Liberec, pacient, Liberecký kraj, Dan Ramzer, okres Česká Lípa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Případ koronaviru hlásí Frýdlant, liberecká nemocnice propustí prvního pacienta  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.