Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

O restart ligy se v sobotu postará Slovan. Jsme takový startovací zajíc, hlásí trenér Hoftych

Už v sobotu po více než dvouměsíční přestávce opět startuje nejvyšší česká fotbalová soutěž, a to dohrávkou třiadvacátého kola mezi Teplicemi a Slovanem. Utkání startuje v 18 hodin a podle trenéra Pavla Hoftycha je celý tým na restart natěšený.

„Jsme takový startovací zajíc. Pevně věřím, že jsme dobře nachystaní. Chtěli bychom se vrátit do formy, s níž jsme ligu zakončili," řekl Pavel Hoftych.

Ten musel řešit situaci, se kterou se za celou kariéru nesetkal. Uprostřed rozehrané sezóny se během jednoho dne přestalo hrát i trénovat. „První tréninky po pauze vypadaly, jako kdyby kluci přišli z krajského přeboru po pauze na testy. Toto období trvalo tři dny, než se hráči dostali do práce s míčem. Na tréninku vypadáme stejně jako před pauzou," dodal.

Pauza se ale podle Hoftycha na týmu podepsala, což bylo vidět na dvou přípravných utkáních s Bohemkou a Varnsdorfem. „Klukům kdysi vycházely kombinace i na jeden dotek, působili klidně... Teď se dostáváme do situací krkolomněji, chybí nám krok. Jde o takové klasické období po letní, nebo zimní pauze."

Slovan po období nečinnosti naopak čeká velmi náročný program se dvěma zápasy týdně. „Kumulace zápasů bude obrovská. Hráči jsou po fyzické, kondiční a soubojové stránce připraveni. Může chybět herní praxe, vytížení po 90 minut na celém hřišti a do toho i zkušenosti s náporem na psychiku, což nejde natrénovat. Soutěž je regulérní, když je pro všechny stejná, což podle mě je. Věřím, že dohrajeme ligu až do konce," myslí si.

I když česká liga není proslulá vyprodanými stadiony, atmosféra bez diváků bude podle trenéra zvláštní. „Odezva diváků za vybojovaný balon a povedenou akci bude chybět. Říkám, že když jsou diváci na tvé, nebo občas i na soupeřově, straně, dokáží z hráčů vyždímat dvacet procent navíc. To tentokrát bude chybět, ale je to stejné pro všechny," uzavřel kouč.

Zápas v Teplicích se hraje v sobotu v 18 hodin, v úterý pak Slovan jede do Budějovic.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Slovan Liberec

Štítky Pavel Hoftych, slovan, liberec, fotbal, trenér, Teplice, krajský přebor, zajíc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

O restart ligy se v sobotu postará Slovan. Jsme takový startovací zajíc, hlásí trenér Hoftych  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.