Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Na Husovku se vrátila většina dětí prvního stupně

Do Základní školy Husova v Liberci dnes nastoupila většina dětí prvního stupně. Nastoupilo jich 256, měly přesně daný čas příchodu a sektor na hřišti. Do školy se vrátily po více než dvou měsících, přišlo jich 80 procent, řekla ředitelka liberecké ZŠ Husova Blanka Lukeš Reindlová. Na prvním stupni je na škole 320 dětí.

„Tříd pro ně máme akorát," uvedla ředitelka. Děti jsou rozdělené do skupin, v jedné může být maximálně 15 dětí a na ZŠ Husova je skupin 22. Nástup měly děti rozdělený podle ročníků od 7:30 do 8:30. „Šli jsme přes dvůr, byly tam nakreslené čáry a hřiště rozdělené na sektory," řekla dnes maminka Martina, žáka druhé třídy. „Do školy se těšil," dodala. Dítěti do školy dala dvě roušky, jinak nic zvláštního. Podle ředitelky hřiště na sektory a časy rozdělili, aby se děti z různých skupin nemísily. „Teplotu jsme neměřili," dodala Lukeš Reindlová.

Tím, že do školy nastoupila drtivá většina dětí, nebudou podle ředitelky jen opakovat, ale budou probírat i novou výuku. „Tím, že přišlo 80 procent dětí, tak si myslím, že učitelé mohou výuku realizovat tak, jak potřebují," uvedla. Každá třída je rozdělená na dvě skupiny. „Nemísíme vůbec ročníky. Jednu skupiny ze třídy bude mít třídní učitel a druhou učitel jazyka nebo jiný učitel, popřípadě vychovatelka. Třídní učitel si řídí výuku, to znamená dopředu i druhé skupině určuje, co se tam bude dělat, jakým způsobem a tak dále," řekla Lukeš Reindlová.

Ředitelka vítá, že neplatí původní pokyn ministerstva školství, že s dětmi nelze chodit mimo areál školy do přírody. „Dle mého názoru zvítězil zdravý rozum, že do přírody, lesů ano. Samozřejmě nebudeme chodit s dětmi na náměstí nebo do veřejných parků, kde se shlukují další lidé," uvedla. Díky tomu, že děti mohou opustit školní areál, mohla navíc pro školáky zajistit i náhradní stravování. Od června na škole začne půlroční rekonstrukce kuchyně s jídelnou, jež je v havarijním stavu. Děti budou na obědy docházet na střední textilní školu vzdálenou asi půl kilometru.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, koronavirus, školy, Liberec, základní

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Husovku se vrátila většina dětí prvního stupně  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.