Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Slovan díky brance Malinského vyhrál derby v Jablonci. V ligové tabulce už je třetí

Liberečtí fotbalisté slaví třetí výhru v řadě. Po úvodní prohře v Teplicích vyhráli v Budějovicích, poté porazili Slovácko a v úterý večer nakonec vyhráli i derby v Jablonci 1:0. V tabulce první ligy tak už jsou třetí.

Úvod utkání byl poměrně opatrný, už v osmé minutě ale mohli jít hosté do vedení. Liberecký Pešek unikal po levé straně, poslal centr do vápna a míč se snesl na tyč.

Hosté poté spíše čekali na brejky a jeden z nich ve 23. minutě dokonce proměnili. Na dlouhý pas Mary si naběhl Kuchta a propálil i Hrubého, jenže při zpracování zahrál rukou a VAR nakonec gól odvolal.

Po půlhodině zahrozili i domácí, těsně před Matouškem ale zachránil Mikula. V závěru poločasu pak měl další šanci Liberec, domácí špatně rozehráli a míč se dostal k Peškovi, ten ale bránu minul.

Jinak první půle moc fotbalové krásy nepřinesla, ani jeden z týmů nevystřelil na bránu.

Druhá půle začala úplně jinak. Hned v úvodu se v gólové šanci ocitl Matoušek, Nguyen zachránil. Z protiútoku pak mohl po přihrávce Malinského skórovat Kuchta, v dobré příležitosti minul. Stejná dvojice si spolupráci zopakovala znovu za pár minut, Kuchta ale opět netrefil. 

Liberečtí pak měli šance i dál a nakonec byli po zásluze odměněni. Malinský v 81. minutě udělal kličku Holíkovi a krásně se trefil – 0:1.

Obrovskou šanci pak měli Liberečtí i v pětiminutovém nastavení, skóre už se ale neměnilo a Liberec dokázal v Jablonci vyhrát.

Petr Rada (trenér Jablonce) „Zápas jsme nezvládli. Je to pro nás hodně nepříjemné v situaci, kdy jsme dostali pět gólů na Slavii. Sestava se vrátila do starých kolejí, všichni, co na Slavii nemohli, hráli. První poločas nebylo moc šancí. Ze začátku jsme byli aktivnější, ale neměli jsme žádnou velkou šanci. Do druhého poločase jsem hráče upozorňoval, že pokud se naskytne šance, měli bychom ji proměnit, protože v takovém zápase může rozhodovat jedna šance. Do první šance jsme se dostali my, bohužel Matoušek to nezužitkoval. Střílel z velké vzdálenosti, přišlo mi, jako by neměl sílu, aby šel dál. Pak měl Liberec více šancí. Nějaké nepříjemné střely, jednou nás podržel Vlasta Hrubý proti Kuchtovi. V 80. minutě jsme byli potrestaní brankou, kterou jsem doteď nepochopil, protože jsme se dívali na Malinského na video. Byla to totožná situace jako v Budějovicích, pravonohý hráč si to navede do středu a trefí to na zadní tyč. Musí tam být z naší strany chytrost hráče, vytlačit ho. Tahle situace nám potopila. V závěru jsme si až na jednu šanci žádnou další nevytvořili, nešli jsme hladově za vyrovnáním. Vůle v závěru po vítězství nebyla taková, jak bych si představoval. Jsem zklamaný, komplikujeme si to. Máme na čem pracovat."

Pavel Hoftych (trenér Liberce) „První poločas to bylo takové oťukávací derby, opatrné z obou stran. Jablonec určitě nechtěl prohrát, my jsme nechtěli inkasovat a dotahovat. Jablonec byl možná více s míčem, my jsme zase více hrozili. V druhém poločase jsme byli podle mě lepším týmem. Měli jsme více brankových příležitostí a Jablonec jsme do ničeho nepustili, až na závěr, kdy vsadil na jednoduchost a nákopy. Poctivě jsme bránili a chodili do rychlých brejků. Jeden fantasticky zakončil Malinský. V okamžiku, kdy soupeři dochází dech, stává se Malina nechytatelným. Měli jsme nějaké další šance včetně dnešního nešťastníka Kuchty, který by se tam netrefil do zítřka. Utkání jsme zaslouženě vyhráli. Škoda, že jsme nepřidali druhou branku, abychom to nemuseli doválčit v takových nervech. Vzpomínám si na šesté kolo v Karviné. Před tím zápasem jsme měli čtyři porážky a kdybychom prohráli, klesli bychom na poslední místo. Od té doby jsme začali stoupat v tabulce, nejdřív pomaleji, teď rychleji. Je to fantastické dostat se do špičky."

FK Jablonec - Slovan Liberec 0:1 (0:0)

Branky: 80. Malinský. Žluté karty: 54. Hübschman, 69. Pilík - 29. Karafiát, 62. Zeman, 77. Baluta, 85. Rondić. Rozhodčí: Rejžek - Kotalík, Pečenka VAR: Orel

FK Jablonec: Hrubý - Holík, Jugas (78. Jeřábek), Plechatý, Krob - Hübschman (C), Považanec (84. Chramosta) - Pleštil (61. Pilík), Matoušek (78. Hämälainen), Sýkora - Doležal (78. Dočekal)

FC Slovan Liberec: Nguyen - Koscelník, Kačaraba, Karafiát (C), Mikula - Hromada (79. Alibekov), Mara - Malinský, Baluta, Pešek (59. Zeman) - Kuchta (68. Rondić)

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Slovan Liberec

Štítky Slovan Liberec, fotbal, liga, Jablonec, FK Baumit Jablonec, FC Slovan Liberec, SK Dynamo České Budějovice, FK Teplice, 1. FC Slovácko, SK Slavia Praha, MFK Karviná, Petr Rada, Pavel Hoftych

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slovan díky brance Malinského vyhrál derby v Jablonci. V ligové tabulce už je třetí  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.