Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Slovan pořádá nábor mladých fotbalových nadějí. Sport má být pro děti zábava, láká trenér

Do dvou dnů rozdělil liberecký Slovan jarní nábor malých fotbalistů. Už dnes mohou dorazit děti ročníků 2007 až 2012. Ve čtvrtek pak proběhne nábor těch nejmenších ročníků 2013 až 2015.

Nábor proběhne formou zábavného odpoledne s trenéry mládežnických kategorií. „Máme pro děti připravené různé hry a cvičení, které si mohou vyzkoušet a prokázat své dovednosti. Díváme se na to, jak si děti rozumí s míčem, jak rychle a jak kvalitně dokážou překonat překážkovou dráhu, nebo jak jim to jde přímo ve hře, tedy ve fotbale,“ řekl koordinátor libereckých školiček přípravek Pavel Buša.

Podle něj klub pořádá nábor ze dvou důvodů. Tím prvním je velký zájem z minulých ročníků náboru a také stále platící protikoronavirová opatření. Loni se náboru zúčastnilo 50 dětí, což by letos nešlo zvládnout. „Pokud bychom takový počet dětí dali do souvislosti s aktuálním bezpečnostním stavem, nechtěli jsme se dostat do situace, že se nám na náboru sejde pohromadě přes sto lidí na jednom místě,“ dodal trenér.


Děti si pak na místě vyzkouší různá cvičení s míčem i bez něj, zahrají si fotbálek. Trenéři pak rodičům dětí doporučí další postup. 

Nábor se koná ve středu a ve čtvrtek v areálu Letka v Ostašovské ulici. „Snažíme se, aby fotbalové tréninky byly hravé, inspirativní, zábavné, ale přitom rozvíjející. A v podobném duchu vždy probíhají i nábory. Pokud tedy vašim dětem chcete něco takového dopřát, chcete si to vyzkoušet, určitě na nábor doražte. Přinejmenším s námi strávíte příjemný podvečer,“ uzavřel Buša.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Luboš Vrabec

Štítky Slovan Liberec, nábor, děti, fotbal, trenér, Slované

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slovan pořádá nábor mladých fotbalových nadějí. Sport má být pro děti zábava, láká trenér  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.