Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Květinové záhony i travnatá místa. Liberec sázel květiny na Rybníčku i dalších místech

Trvalky, šalvěj i cibuloviny... Liberec podobně jako v předchozích letech pokračuje ve výsadbě květin do záhonů na různých místech po celém městě.

Nová výsadba květin je třeba na Rybníčku. „Po ukončení prací Teplárny Liberec na novém horkovodu je nově park osázen travinami s trvalkami,“ uvedla mluvčí libereckého magistrátu Jana Kodymová.

Truhlíky plné květin najdou Liberečáci samozřejmě na Benešáku, podél Nisy i na mostě na Rybníčku. „Ulici Palachova zdobí šalvěje a svatoliny. Další záhony jsou například v ulici Zámečnická nebo za Domem kultury,“ komentovala Kodymová.

Víceleté rostliny také nahradily jednoletky v ulici Jablonecká. „V zámeckém parku město pro změnu vysadilo růže a trvalky do kruhových záhonů,“ informovala Kodymová. Bohužel některé sazenice se líbili natolik, že si je někdo odnesl. Další trvalky, tulipány a okrasné česneky najdete také na Soukenném náměstí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto MML

Štítky zeleň, Liberec, květiny, záhon, trvalka, Lužická Nisa, šalvěj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Martina Dračková

Za květinovou výzdobu rozhodně chválím a myslím si, že je to ta správná cesta, jak dodat městu vlídnější tvář. Škoda, že je lze zasadit jen někde- řešením by ale mohly být kvalitnější umělé květiny a stromy například v tomto duchu https://umele-kvetiny-prodej.cz/309-umele-kvetiny Něco takového bych si dokázala přímo na náměstí představit.

Pátek, 19. února 2021, 13:15Odpovědět

Rif Jamilov

Kdy budou také lavičky na

Sobota, 18. července 2020, 11:38Odpovědět

Květinové záhony i travnatá místa. Liberec sázel květiny na Rybníčku i dalších místech  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.