Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

V Home Credit Areně se malovalo do ledu

PR článek

Vrchol příprav na nadcházející hokejovou sezónu se pod Ještědem každoročně pozná podle toho, že se extraligová ledová plocha v Home Credit Areně promění v pomyslné malířské plátno. Před finální úpravou ledové plochy je totiž potřeba do ledu namalovat všechna loga partnerů a sponzorů Bílých Tygrů Liberec.

Malování na ledovou plochu je jednou z nejnáročnějších fází, které při přípravě celé Home Credit Areny na sezónu nastávají, protože je ovlivněno spoustou faktorů a vyžaduje přesné postupy a souhru mnoha lidí. „Celý proces malování na led našemu týmu zabere celý den. Před malováním reklam je třeba led zfrézovat na menší tloušťku, aby ve finále nevznikla velká vrstva ledu, která by mohla způsobovat problémy s chlazením, protože led je izolant. Po zfrézování přichází na řadu reklamní agentura, která se postará přímo o malování na led, po zaschnutí barev opět přicházejí na řadu naši ledaři, kteří finálně připraví led na novou sezónu,“ popsal celý proces provozní manažer SFM Liberec Petr Zvára.

Příprava ledových ploch se nejčastěji provádí akrylátovými ekologickými barvami, ale lze využít i pokládání papíru nebo tzv. meshe a na celém procesu je nejtěžší nachystání šablon se všemi logy a podobně. „Pro usnadnění příprav jsme si vyvinuli technologii, díky které jsme schopni si vyrobit znovupoužitelné šablony, a tak máme již pořádný archiv. I tak si ale někdy u ledu připravíme pořádně horké chvilky, kdy jsme již například pruhy bílého tygra museli domalovávat ručně, protože nám neseděla šablona,“ upřesnila Romana Kuželová z agentury Rommy Agency.

Po celý den se na malování ledové plochy podílí až 30 lidí, kteří se na tento den vždy velmi těší. Dle slov Romany Kuželové se do Home Credit Areny často sjíždějí brigádníci až z Prahy nebo Litoměřic, kteří si na celý den berou dovolenou ve svém běžném zaměstnání, aby si celý proces mohli užít.

Nová ledová plocha si již užila svou premiéru při zápase zápasu Generali Česká Cupu mezi Bílými Tygry a Mladou Boleslaví. Na další zápas v Home Credit Areně se pak můžete těšit již zítra, 14. 8. 2020.

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Bílí Tygři

Štítky Bílí Tygři, Liberecký, ČR, Home Credit Arena, ledová plocha, Bílí Tygři Liberec, malování, Ještěd, Home Credit, BK Mladá Boleslav, HC Stadion Litoměřice, Generali Česká pojišťovna, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Home Credit Areně se malovalo do ledu  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.