Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

V Liberci se od listopadu zdraží parkování na všech městských parkovištích

Liberec od listopadu zdraží parkování na všech svých parkovištích. Cena za hodinu stání stoupne v pátém největším městě v Česku podle typu zóny od pěti do deseti korun. Hodina tak bude stát až 50 korun, informoval náměstek primátora Jiří Šolc (Starostové pro Liberecký kraj). Ročně nyní podle něj město na parkovném vybere 17 milionů korun, po zdražení to bude asi o tři miliony více.

„Zdražujeme, nicméně nijak dramaticky. Cena se dlouhé roky nezvedala," uvedl Šolc. Naposledy město zdražilo parkování v roce 2007.

Motoristé nyní platí za parkování v Liberci od pěti do 30 korun za první hodinu, v centru v červené zóně je každá další hodina za 40 korun. Parkoviště jsou rozdělená do šesti tarifů a od listopadu se cena za hodinu v červené, žluté, oranžové a hnědé zóně zvýší o deset korun. Za stání v zelené a černé zóně zaplatí motoristé za hodinu o pět korun více.

Řidiči tak za 60 minut parkování budou platit mezi deseti a 40 korunami, v červené zóně pak cena za každou hodinu po té první stoupne až na 50 korun. Zdraží i celodenní parkování v zelených zónách z 20 na 30 korun. Zadarmo ale bude nadále možné, odstavit auto na prvních 90 minut na parkovišti u krematoria.

Na městských placených parkovištích je zhruba 1300 míst, za něž řidiči platí mincemi přes parkovací automaty, nebo bezhotovostně. „Předpokládáme zvýšení výběru z titulu parkovného o cca tři miliony korun ročně. Tyto finanční prostředky chceme napevno alokovat v rozpočtu jako peníze, ze kterých budeme financovat vznik nových parkovacích stání," uvedl Šolc.

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky Liberec, parkování, Jiří Šolc, Starostové pro Liberecký kraj, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Petr Mikule

A co mají dělat lidé kteří chodí na noční, ve dne spí a parkovací kartu nedostanou, protože modrá zóna je obsazena. To mám vydělávat jen na parkování a nájem???

Pondělí, 2. listopadu 2020, 19:04Odpovědět

V Liberci se od listopadu zdraží parkování na všech městských parkovištích  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.