Počasí dnes21 °C, zítra18 °C
Úterý 21. května 2024  |  Svátek má Monika
Bez reklam

I přes nelehkou dobu byla letní turistická sezóna v Liberci úspěšná

Přestože letošní turistickou sezónu do jisté míry utlumila pandemie onemocnění COVID-19, i tak do města pod Ještědem zamířily tisíce lidí.

Informační centrum v Liberci navštívilo během čtyř měsíců přes deset tisíc Čechů a téměř dva tisíce cizinců. A přestože je to číslo nižší než loni, je stále velmi uspokojivé. „I letos infocentrum zprostředkovalo několik komentovaných prohlídek. Jen během hlavní sezóny v červenci a srpnu navštívilo radnici přes 1500 návštěvníků,“ informovala mluvčí města Jana Kodymová.

Během letní sezóny navštívilo liberecké infocentrum nejvíce lidí z Libereckého a Jihomoravského kraje. Mezi návštěvníky ze zahraničí byli Poláci, Němci, Rusové i Španělové.

Kromě toho se konaly tematické prohlídky pro filmové nadšence, procházky podvečerním Libercem i komentované prohlídky s dobrovolníky z Komunitního střediska Kontakt. „Ty se letos nesly v duchu proměn Nového Města,“ komentovala Kodymová. Výtěžek ze vstupného bude věnován Římskokatolické farnosti – arciděkanství Liberec, která zpřístupnila kostel Nalezení sv. Kříže a zahrady s morovým sloupem.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Mocňák

Štítky Liberec, léto, turistika, Ještěd, Liberecký kraj, Jihomoravský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

I přes nelehkou dobu byla letní turistická sezóna v Liberci úspěšná  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.