Počasí dnes4 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Srdnatý výkon Slovanu nestačil, o vytoužený bod s Hoffenheimem přišel v závěru

Dlouho liberečtí fotbalisté vzdorovali bundesligovému Hoffenheimu, nakonec ale padli 0:2. Víteznou branku vstřelil Baumgartner v 77. minutě. V úplném závěru pak vítězství hostí z penalty potvrdil Kramarič.

Od úvodu utkání bylo jasné, že Liberečtí budou sázet především na pevnou defenzivu, čemuž nahrávala i sestava s pěti obránci. V prvních minutách ale byli paradoxně aktivnější domácí, kteří se dostali do několika zajímavých náznaků šancí. 

Postupně ale převzali kontrolu nad utkáním hosté. Co se týče gólovek, ty se v prvních pětačtyřiceti minutách urodili dvě. Po půlhodině kopal Hoffenheim roh, míč se dostal k Baumgartnerovi a ten s ním orazítkoval tyč.

Domácí se do útoku pouštěli jen velmi opatrně a v malém počtu, na hrotu byl někdy až moc osamocený Yusuf. Většinu nadějnějších akcí pak Slovanu ukončila špatná přihrávka. Ani Hoffenheim ale Liberec nijak nedrtil. Držel sice balon, kombinoval ale v uctivé vzdálenosti od Ngyuena. Až v poslední minutě poločasu hlavičkoval z malého vápna Klauss, Nguyen ale míč vyškrábl nad břevno.

Ve druhé půli se obraz hry prakticky nezměnil. Liberečtí vyráželi do brejků jen v malém počtu, jejich akce tak velmi brzy končily. Hoffenheim zase nikam nespěchal, pro postup ze skupiny mu stačil bod. Jedna z mála nebezpečných akcí přišla v 52. minutě, kdy Nguyen promáchl centr ze strany, hosté ale bránu neohrozili.

Liberec měl vážnější možnost v 71. minutě. Sadílek nejprve z přímáku trefil zeď, míč se ale odrazil k Marovi, který ho vrátil do vápna a Chaluš jen těsně minul.

V 76. minutě se nakonec radovali hosté. Míč se po centru dostal k Baumgartnerovi a jeho střelu Nguyen nedokázal vyrazit – 0:1.

Liberec se ale nevzdal a mohl vyrovnat. Do vápna vtrhl Rabušic, který nakonec pálil, ale hostující gólman vyrazil. K odraženému balonu se pak dostal Mara a jeho ránu z brankové čáry vyrazil jeden z obránců. 

Hosté pak v závěru dostali možnost kopat penaltu za ruku Mary, nabídnutou šanci pak využil Kramarič – 0:2.

Slovan Liberec - Hoffenheim 0:2 (0:0)

Branky: 77. Baumgartner, 89. Kramarić. Žluté karty: 13. Mikula, 88. Mara - 16. Bogarde, 64. Gaćinović, 69. Nordtveit, 81. Skov. Rozhodčí: J. Brisard - B. Pages, G. Debart

FC Slovan: Nguyen - Koscelník, Jugas, Kačaraba, Chaluš (84. Rondić), Mikula - Sadílek, Mara - Pešek (84. Matoušek), Mosquera - Júsuf (70. Rabušic)

Hoffenheim: Baumann - Bogarde, Nuhu, Nordtveit, Sessegnon (46. Skov) - Rudy (61. Bebou) - Gaćinović, Baumgartner (78. Geiger) - Grillitsch (79. Samassékou) - Beier (61. Kramarić), Klauss

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Slovan Liberec

Štítky Slovan Liberec, fobal, evropská liga, TSG 1899 Hoffenheim, FC Slovan Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Srdnatý výkon Slovanu nestačil, o vytoužený bod s Hoffenheimem přišel v závěru  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.