Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Dva až tři hráče ještě chceme, říká před startem ligy trenér Slovanu Pavel Hoftych

Už v sobotu se opět rozběhne nejvyšší fotbalová liga. Po krátké dovolené a také velmi krátké přípravě se Slovan představí U Nisy proti Bohemce. Jak je tým připravený? A jak se trenéři chystají na velkou zimu, kterou předpovídají meteorologové? To prozradil trenér Pavel Hoftych.

S jakými ambicemi jdete do jarní části?
Chtěli bychom navázat na závěr podzimu, kdy se nám podařilo se dotáhnout do závěsu na čelo. Loni nám zachutnaly poháry a budeme se snažit, abychom byli ve hře. Respektujeme konkurenci, liga je kvalitní a týmů, které mohou bojovat o poháry, je hodně. Bude záležet na šířce kádrů. Očekávám zajímavé jaro.

Jak velkým lákadlem je znovu si zahrát evropské poháry?
Zažili jsme krásný podzim, užili jsme si to, i když bez diváků, což je škoda pro celý sport. Budeme dělat vše proto, abychom si to zopakovali.

Od druhého místa je tabulka hodně vyrovnaná. Jak to nakonec podle vás dopadne?
Může tam hrát opravdu kdokoliv. Je tam i Baník, Slovácko. Když někdo chytí šňůru, může vyskočit. Plzeň nechci ani hodnotit. Je to mančaft, který má kvalitu, i když prožil horší podzim.

Jak jste spokojen s aktuální podobou mužstva? Hledáte ještě posily?
Jsme rádi, že mužstvo celkem zůstalo pohromadě. Máme ale stále problém ve středu zálohy, řešíme i jednoho útočníka. Zůstala nám osa mužstva, ale při zranění Honzy Matouška můžeme mít problémy na krajích hřiště. Dva tři hráče bychom ještě rádi uvítali a v týmu se pravděpodobně objeví.

Je možné, že se vrátí Tomáš Malínský?
S Malinou probíhala dlouhodobá debata. Mluvil i s majitelem klubu, bavili jsme se se Slavií. Momentálně to téma vyšumělo, nemohu ale vyloučit, že se k tomu ještě nevrátíme.


Co si slibujete od Michala Faška?
Asi před pěti lety jsme ho chtěli do Trnavy. Je to šikovný fotbalista, který dokáže hrát na více postech. Věřím, že pro nás bude přínosem. Přichází z Nitry, kde odehrál dobrou sezonu. Měl by se i dobře adaptovat v české lize, není tam jazyková bariéra.

Spekuluje se i o odchodech, může ještě někdo odejít?
Možné to je. Řeší se nabídky na hráče, víme, že se to stát může. Záleží, zda hráč v Liberci pokračovat chce. Chápu, že někteří hráči, kteří tu odvedli velmi dobrou práci, mohou chtít zamířit dál. Vždy ale záleží na nabídce i na debatě s námi.

Jak se těšíte na zápasy ve velké zimě, budete na to hráče nějak speciálně připravovat?
S Pavlem Medýnským jsme si koupili boty vyrobený ze skafandru, mají strašně širokou podrážku, takže nám aspoň od nohou zima nebude. Co se týče ligy, strašně bude záležet na terénech, které teď v lednu budou. Důležité bude, jak se na to kdo připraví. Začátek ligy asi technickému fotbalu přát nebude. Na to ale máme dobrou typologii hráčů a věřím, že se s tím porveme dobře.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Slovan Liberec

Štítky slovan liberec, liga, příprava, hoftych, trenér, FC Slovan Liberec, Pavel Hoftych, Lužická Nisa, Bohemians 1905, podzim, FC Viktoria Plzeň, SK Slavia Praha, FC Baník Ostrava, FC Spartak Trnava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dva až tři hráče ještě chceme, říká před startem ligy trenér Slovanu Pavel Hoftych  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.