Počasí dnes19 °C, zítra17 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Přikrývky a oblečení pro potřebné. Červený kříž a strážníci pomáhají bezdomovcům přečkat zimu

Stejně jako v předchozích letech vyrazili členové Oblastního spolku Českého červeného kříže Liberec i tuto zimu společně s Městskou policií nabídnout lidem bez domova teplé oblečení, přikrývky a další potřebné věci, které jim v tomto zimním období pomůžou přečkat náročné mrazivé dny.

„Ne každý nabízené pomoci využil. Někteří na svou situaci již rezignovali a nechtějí nic,“ popsal ředitel OSČČK Liberec Ondřej Hradec. Přesto je ale podle svých slov rád, že alespoň některým z nich mohli tímto způsobem pomoci.

Průvodce dělali praporčík Petr Šantavý a vrchní strážmistr Ondřej Pelc, kteří lidi bez domova na území města dlouhodobě monitorují a znají velmi dobře nejen jejich úkryty, ale často i životní příběhy mnohých z nich. „Je příjemným zjištěním, že se o tyto lidi skutečně někdo aktivně zajímá za což patří Městské policii velké poděkování,“ komentoval Hradec.

Největší zájem byl o teplé zimní bundy, ponožky, rukavice a čepice. „Pokud máte doma některé z těchto věcí, můžete jej i přes dočasně uzavřené ošacovací středisko přinést a vložit do našeho bílého kontejneru v suterénu budovy na adrese Palachova 504/7 – budova Lidušky naproti OC Plaza,“ dodává ředitel ČČK Liberec.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Tisková zpráva | Foto ČČK Liberec

Štítky ČČK, Liberec, bezdomovci, zima, bezdomovec, Červený kříž, Český červený kříž

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přikrývky a oblečení pro potřebné. Červený kříž a strážníci pomáhají bezdomovcům přečkat zimu  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.