Počasí dnes16 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Tygři přetlačili Budějovice 4:2. Dvakrát se trefili Birner a Jelínek

Důležité vítězství si připsali liberečtí hokejisté, kteří během pár dnů podruhé porazili České Budějovice. Tentokrát to bylo v rámci dohrávky 7. extraligového kola. Základ vítězství 4:2 dali domácí už v první třetině, kterou vyhráli 2:0 a o náskok pak už až do konce nepřišli.

Domácí šli do vedení ve 14. minutě. Jihočeši lehce zazmatkovali, čehož Tygři vzápětí využili. Radan Lenc před bránou našel na poslední chvíli volného Michala Birnera u pravé tyče, jenž dorážkou otevřel skóre - 1:0. A za krátkou chvíli se domácí celek radoval podruhé! Střelec úvodního gólu ukořistil nehlídaný kotouč ve středním pásmu a v dobré rychlosti překonal Jana Strmeně bekhendem - 2:0.

Ve druhé třetině hosté snížili, když se nadvakrát prosadil Doležal. Tygři ale ještě do pauzy odpověděli, když puk do sítě odrazem o brankáře dostal Jelínek – 3:1.

Hosté dokázali ve třetí třetině ještě jednou zápas zdramatizovat. Alderson dostal nabito na levý kruh a s pomocí tyčky vstřelil důležitý gól - 3:2.

V závěru se signalizovala početní výhoda pro Jihočechy, ti však předvedli opravdové gesto fair play, kdy trest pro Liberec nakonec odvolali! Tygři si nakonec vítězství pevně pojistili ještě závěrečným gólem Petra Jelínka a posbírali z domácího ledu všechny body.

Patrik Augusta (Liberec) „Jsme spokojeni s výhrou, nebylo to jednoduché. V první třetině jsme hráli velmi dobře a kontrolovali jsme hru. Soupeř se dostal do hry proměněnou přesilovkou. Naopak my jsme si v nich příliš nepomohli a nebyli jsme ani tolik produktivní jako v pátečním utkání na jihu Čech."

Václav Prospal (České Budějovice) „V první třetině to byla hra kočky s myší. Nastoupili jsme s obrovským respektem k soupeři a domácí si s námi dělali, co chtěli. Navíc jsme udělali dvě hrubé chyby, které Liberec potrestal a dostal se na koně. V kabině jsme si k tomu něco řekli a jsem rád za to, jak kluci zareagovali a odehráli zbylých čtyřicet minut. Bohužel místo toho, abychom z tlaku dali vyrovnávací branku, tak jsme si nechali dát čtvrtý gól a bylo po zápase."

Bílí Tygři Liberec - Motor České Budějovice 4:2 (2:0, 1:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 14. Birner (Lenc, Gríger), 16. Birner, 35. P. Jelínek, 59. P. Jelínek (J. Vlach, R. Pavlík) - 23. Z. Doležal (Slováček), 48. Alderson (M. Toman, Plášil). Rozhodčí: Úlehla, Veselý - Lučan, Kis. Vyloučení: 4:2, navíc Gilbert (České Budějovice) 10 min. Využití: 0:1. Bez diváků.

Liberec: J. Pavelka - Knot, Vitásek, Kolmann, Rosandič, T. Hanousek, Derner - Lenc, Gríger, Birner - A. Musil, Bulíř, A. Najman - R. Pavlík, P. Jelínek, J. Vlach - Rychlovský, J. Šír, D. Špaček - Průžek. Trenér: P. Augusta.

České Budějovice: Strmeň - Plášil, Vydarený, Slováček, Štencel, Š. Kubíček, Lytvynov - Z. Doležal, M. Toman, Martin Novák - Holec, D. Voženílek, Jonák - Gilbert, R. Přikryl, M. Beránek - Alderson, P. Novák, Karabáček. Trenér: Prospal.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Bílí Tygři

Štítky bílí tygři, hokej, budějovice, SK Dynamo České Budějovice, Petr Jelínek, Michal Birner, FC Slovan Liberec, Radan Lenc, Václav Prospal, Patrik Augusta, Martin Novák, Bílí Tygři Liberec, Miroslav Toman

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tygři přetlačili Budějovice 4:2. Dvakrát se trefili Birner a Jelínek  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.