Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Tygři předvedli obrat a jsou krok od finále, nad Spartou vedou už 3:0 na zápasy

Dramatické bylo třetí semifinále mezi Libercem a Spartou. Hosté vedli už 2:0, jenže Liberečtí dokázali vyrovnat a v prodloužení dokonali obrat. Ve čtvrtek tak mohou postoupit do finále.

Liberečtí měli v prvních minutách dvě dobré příležitosti, Gríger ale Machovského nepřekonal. A tak udeřila Sparta. Dvořáček našel zpětnou přihrávkou Zikmunda a ten v čase 10:34 překonal Kváču – 0:1.

Domácí pak měli opět dvě příležitosti, při té druhé dokonce Musil vyrovnal, trenérská výzva ale odhalila, že liberecký hráč puk do sítě dotlačil nedovoleně. V závěru třetiny pak ještě zahrozil Řepík, Kváča ale zasáhl.

V druhém dějství bylo pro domácí ještě hůř. Tomášek se dostal k puku po odrazu od libereckého hráče a kličkou překonal Kváču – 0:2.

Domácím pomohla přesilovka ve 28. minutě, když Birner prostřelil Machovského. A dvě minuty před sirénou bylo srovnáno. Knot napřáhl v přesilovce na modré a propálil Machovského – 2:2.

Ve třetí třetině měla Sparta výhodu trestného střílení, jenže Kváča Řepíka vychytal. Liberečtí pak ale byli lepší a snažili se utkání překlopit na svou stranu. Dvě minuty před koncem dostali velkou možnost – přesilovku po vyhození Košťálka mimo hřiště. I když ji prakticky celou strávili v útočné třetině, branka nepadla a šlo se do prodloužení.

V něm hned v úvodu fauloval znovu Košťálek a Tygři hráli další přesilovku. A tu už využili. Birner našel Lence a jeho střelu mezi nohy Machovského tečoval Gríger – 3:2.

Patrik Augusta (Liberec) „Za stavu 0:2 jsme proti takhle silnému soupeři nesklopili hlavy a dál jsme tvrdě pracovali. Díky skvěle sehraným přesilovkám jsme nakonec zápas zvládli. Obrat nám určitě psychicky pomůže a bude se nám lépe regenerovat. Poslední krok je stejně těžký jako první, druhý a třetí. Dokud nevyhrajeme počtvrté, tak není konec série."

Miloslav Hořava (Sparta) „Sehráli jsme velice dobré utkání, asi naše nejlepší v sérii. Do poloviny zápasu jsme vedli 2:0, pak mi ale přišlo, že jsme trochu změnili hru a začali jsme zbytečně odhazovat puky. Udělali jsme také pár zbytečných faulů a následně neodehráli dobře oslabení. Inkasovali jsme v nich všechny tři branky, a to nás bohužel stálo zápas. Matěj Machovský podal výborný výkon a mužstvo podržel. Cítím z týmu sílu se o to ještě porvat a sérii otočit."

Bílí Tygři Liberec - Sparta Praha 3:2pp (0:1, 2:2, 0:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 28. Birner (Knot, Lenc), 39. Knot (Lenc, Birner), 63. Gríger (Lenc) – 11. Zikmund (Dvořáček, Polášek), 26. Tomášek. Rozhodčí: Jeřábek, Šindel – Gerát, Hynek. Bez diváků. Stav série: 3:0.

Bílí Tygři Liberec: Kváča (J. Pavelka) – Knot, Vitásek, Rosandić, Kolmann, T. Hanousek, Derner, Havlín – Birner(A), A. Musil, Lenc – Najman, Gríger, Bulíř – J. Vlach, P. Jelínek (C), D. Špaček – Rychlovský, Šír, Průžek.

HC Sparta Praha: Machovský (Neužil) – Košťálek, Němeček, M. Jandus, Polášek, O. Němec, Tomáš Dvořák, Jurčina (A) – Řepík (C), Horák, Rousek – Tomášek, Sukeľ, Sobotka – Forman, Pech (A), Kudrna – Dvořáček, Zikmund, Buchtele.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Bíl Tygři Liberec

Štítky bílí tygři, hokej, play off, Sparta, HC Sparta Praha, Bílí Tygři Liberec, Tomáš Dvořák, finále, Matěj Machovský, Miloslav Hořava, Patrik Augusta

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tygři předvedli obrat a jsou krok od finále, nad Spartou vedou už 3:0 na zápasy  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.